време за прогноза 04 апр. 2018 2018-04-04 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc2xJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e9686fb4552063e574ab2d6e1a6af3f4828d4cc5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30892.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Предават средния българин не с целувка, а с подпис и печат и си измиват ръцете

От Светото писание знаем, че Велика сряда е онзи ден от Страстната седмица, в чийто край се състояла прочутата Тайна вечеря. 

…след нея последвало предателството с целувка, после Пилат Понтийски си измил ръцете и взел решение, довело до онзи момент с разпъването на кръст на Исус Христос и …

Опазил ме Бог да преразказвам с малолитражния си мозък Библията, и по-точно разпятието на Божия син и възкресението Му.

За друго си мисля аз, да ме прости Господ.

Докато за Тайната вечеря, случила се преди 2018 години, има толкова много сведения и тълкувания, за някои тайни вечери, които се провеждат в Мила родино, ти си земен рай  не се знае нищо.

Знае се само, че най-вероятно има такива , но не е ясно защо след тях обикновено предаден и разпънат на кръст се оказва …средният българин.

Забелязали ли сте как родните управници винаги си измиват ръцете.  Ако нещо в страната е зле, те първо си посипват главите с пепел, пък после казват 

„Аз си измивам ръцете“ и обясняват, че виновни за ситуацията у нас са  международното положение, световната икономическа криза или световната конспирация, евентуално опозицията  и …почти винаги в ролята на Виновника се оказва и онзи мръсен гад Иван Костов, който намали пенсиите на българските пенсионери, малко след като Жан Виденов им ги беше увеличил с пет шест нули.

Проблемът у нас не е в това, че родните Пилат-овци  винаги си измиват ръцете.  В края на краищата е препоръчително мръсните ръце да се мият, а техните са ужасно мръсни и изцапани с какво ли не.  Проблемът не  е и в това, че родните проекции на Юда Искариотски вършат предателства към средния българин .

Проблемът е, че преди да го разпънат на кръст,  управниците предават обикновения българин, но  не с целувка, а с подпис и с печат…да речем с взимането на някакви решения или  със сключването на договори с толкова неизгодни и заробващи условия в тях, че няколко поколения потомци на средния българин се превръщат в длъжници.
 
А знаете ли в какво се крие надеждата в тази наглед безнадеждна ситуация . В това, че въпреки ежедневното и целогодишно и дългогодишно разпъване на кръст на средния българин, той…той… Той не умира 

Земя и Небо, Звяр и Природа стоят отстрани и цъкат с език и казват „Е, те такова животно нема като средния българин“ 

Той не умира и накрая винаги се смее последен над останките на рухналия в праха пореден български Пилат или Юда.

И каква е поуката  - би ме попитала дъщеря ми, защото тя винаги това ме пита вечер, когато и разказвам поредната приказка.

Ами, поуката е, че управник и владетел, който се бои да си изцапа с ръцете, докато работи за народа си, е обикновен мръсник с власт. А предател, който предава народа си, е отвратителен човек.

А може и друга да е поуката. Например това, че авторът на написаното дотук е не много умен.

Един Господ знае.

Иначе днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 15 градуса. Ще бъде слънчево и топло, без вятър ,без дъжд и …мийте си ръцете, очите и бъдете с чисти мисли.

Нека е хубав денят ви

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...