време за прогноза 03 апр. 2018 2018-04-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckpUIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6b450e4cd8665074db310f01d828fa46c0fdc908/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30875.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Накрая ще се окаже, че днешните инфлуенсъри са вчерашните квартални клюкарки

Нейде мярнах информация за амбициите на обществената телевизия да напълни сутрешниия блок на един от каналите си с инфлуенсъри, влогъри и блогъри…Иначе казано, денят пак щял да започва с култура, ама по-различна. Тъй да се каже това е вкусът на времето, да това е вкусът на времето. Инфлуенсър ще ви казва „Добро утро“

Въй!!! – както би казал всеки бургазлия с базови умения в употреблението на словесната изящност.

Туй инфлуенсър какво ще рече?

Вероятно човек, който разпространява по въздушно капков път или чрез социалните мрежи някакво послание? Демек да накара маса хора да повярват в нещо? Например да напише или да каже в аудио или видео формат, че ресторанта еди кой си е супер, а друг ресторант не е?

Ама, това не беше ли платен трол? Нали троловете правят същото. От някоя партийна централа им спускат опорни точки и клетниците почват да пишат из форумите или из Фейсбук едни и същи похвални слова за някой политик  или нещо подобно. А журналистите от жълто-кафяви сайтове нали и те правят същото? Разпространяват слухове срещу заплащане. Те инфлуенсъри ли са? Или калпазани?

Какво е инфлуенсър тогаз?

Айде , влогър е ясно какво е. Туй е човек, който не влага пари в спестовен банков влог, а човек, който прави авторски видеоклипчета и ги качва в интернет.

Блогър пък е някой, който пише, пише, пише в личния си блог и хората го четат и цитират, а някой сиромах директно му краде написаното и го представя като свои прозрения в телевизионно хумористично шоу, без да го цитира.

Сега, големият въпрос е дали кварталната клюкарка е вид ифлуенсър? Защото и тя разпространява информация…много често го прави безплатно, ама с цел.

И докато четях за намерението на директора на тази телевизия да кани инфлуенсъри, влогъри и блогъри, ме впечатли това какви хора смята да не кани. В сутрешното студио нямало да има повече място и време за политици.

Е, това вече е сериозно намерение. И заслужава похвала.

А иначе аз продължавам да се чудя на цивилизационния скок, на който ставам свидетел. Покажат ти някое младо момче по телевизията и го нарекат инфлуенсър или някое младо момиче вземе, че се самоопредели като влогър, а пък друга мома нацупи устни от телевизионния екран, пък сподели, че работи като светска изкусителка и когато си хареса някоя рокля в мола, звъни на олигарх Едно или на олигарх Две да и я купи.

Модерни времена са туй. Не е шега работа.

Днес ще бъде слънчево, максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 14 градуса. И дъжд няма да вали. 

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...