време за прогноза 01 апр. 2018 2018-04-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdU5JIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--50262fe789fde8d58cceef09160f934129862347/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30854.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Днес умните трият билетчета или печелят обществени поръчки, а останалите работят

Как се променя светът. Имало е времена, когато вътрешният глас на средния българин или пък някой по-стар член на семейството му казвал „Недей дочаква и зори, върви ори, ори, ори“ или нещо от типа на „Който се учи, той ще сполучи“

Иначе казано някога усилията и трудът били определяни като важни за успеха.

А сега…от телевизора те призовават „Стани богат“ или „Недей дочаква и зори, билетче от лотарията си вземи“ , или „Нов тото шанс“, а накрая „Смени жената“ или „Смени мъжа“

Мда…в момента най-доходоносните дейности у нас са копаенето…на криптовалути, триенето на лотарийни билетчета и …вероятно обществените поръчки, но това последното е само за ограничен кръг от …предприемчиви, инициативни  и способни хора.

За да се спечели обаче обществена поръчка, не е достатъчно да се изтрие някакъв билет в конкурс. Има фирми, които какво правят….ами, само миришат обществените поръчки. Има и обществени поръчки, които намирисват. Има и хора и фирми, които винаги ги печелят . Или ги обжалват, за да не позволят някой друг да ги спечели.
 
Такъв е животът. Един печели пари от лотарията, а друг печели дело в Страсбург срещу държавата, защото държавата го е обявила за негодник, ама го е сторила по някакъв невъзпитан начин.

Мен много ме впечатляват бизнес плановете на повечето нови лотарийни богаташи. Когато някоя от красавиците водещи ги представи „А.С на 43 год от село…еди кое си, безработен спечели 200 000 лв от билета „Семки и бонбонки“ и го запита „Какво ще правите с печалбата“, безработният мъдро отговаря „Ще отида на почивка на Малдивите“

Добре, де…той нали е безработен…от какво ще почива и защо на Малдивите? Там е раят на безработните ли? 

Нямам представа. Аз и днес съм на работа, защото моят вътрешен глас ми крещи „Недей дочаква и зори, ти работа почни“ и чувам в добавка „Данъците си плати“…това не е вътрешният ми глас, ами на някои гласовит чиновник от приходната агенция, който има за задача да следи работещите, защото ония новите български богаташи, които почиват на Малдивите, нямат доходи и не плащат данъци. 
 
Както и да е. Ей, го на. Рачков си завря главата в някаква торта в някаква телевизионна реклама. Не разбирам посланието на този акт, но все пак си е заврял главата в торта, а не в зад..в зад...нека го оставим намира човека.

Честит празник на всички с цветни имена. За православните е Цветница, за католиците е Великден, а за изповядващите лотарийния култ е време да изтрият първото билетче за деня. 

Само едно не разбирам. Как успява един безработен всеки ден да отиде до някакъв магазин, да си купи кафе и билетче? Пари откъде?

Днес ще разполагаме с променлива облачност и съответно с променлива слънчевост /аутокоректорът ми дава знак, че не съществува дума „слънчевост“, но аз съм тъп и упорит и я пиша/, ще бъде приемливо ветровито и максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 18 градуса.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...