време за прогноза 31 март 2018 2018-03-31 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdkZJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--da9373f7159298da75dc08e61f408eef94fc36bd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30850.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Български патриоти с дистанционно управление… от чужбина

Не знам дали е вярно, а и не съм го виждал с очите си, но съм чувал за един особен навик на щраусите. Така да се каже, заравяли си главата в пясъка, щом усетят приближаваща се опасност. И тъй смело надупени към врага или опасността чакат да отмине страшното.

Аналогичен случай в наше село.

Преди години старият и хитър политически щраус Тодор Живков препоръча „приземяване братче, приземяване „ и „да се снишим“, докато отмине перестройката, ама се оказа губещ ход. 

И въпреки това нашите народни водачи избраха още от същото. Постъпиха като ученици на Тодор Живков.

Решиха да се снишат. Да заровят главите в пясъка и да се надупят.

В един и същи ден от Отечеството любезно към света бяха излъчени две гръмовно звучащи послания. Че сме много солидарни с нашите партньори от НАТО и ЕС, но и по същото време че няма да експулсираме руски дипломати, както направиха същите тези партньори.

С една дума солидарни сме ний, ама не чак дотам. Партньори сме, но само за усвояването на кохезионните фондове. За останалото водим независима политика.

Изобщо случаят „Скрипал“ за пореден път показа и доказа колко силно са прискрипани някои наши …хм…патриоти.

Настина, не им е лесно .  Разкрачени са като пикаеща крава, която е получила роля в класическата пиеса „Слуга на двама господари“

То, е изключително сложно  хем да обесняваш възторжено „Кат Русия няма втора, тъй могъща на света, тя е нашата опора, тя е нашата свобода“, а детето ти да учи в университет в САЩ, да речем.  Или да си толкова голям български патриот, че да откриваш предизборната си кампания в Москва , а след това заради добре свършената работа да отдъхваш в някой суперлуксозен хотел в Париж.

Трудно е да си български патриот, ако в главата ти кънти „Говорить Москва“. Трудно е и когато в главата ти кънти Анкара или Вашингтон или Брюксел. Тогава  вече не си патриот, а си обикновено зомби или кукла  на конци, внедрена в българската политика.

Боя се, че ако някой ден по някаква причина бъдат експулсирани от България дипломатите от Великите сили и те решат да вземат със себе си българските си протежета,  тогава с удивление ще видим как след всеки трима изгонени депутати вървят три синджира с българските им роби.

Наречете ме страхлив щраус, но ме е страх от български патриоти с дистанционно управление от чужбина.  Страх ме хваща, когато от трибуната на Народното събрание български депутати патриоти защитават интересите на чужди държави. 

С реакцията на държавата ни по случая „Скрипал“ пак ударихме джакпота. И от Русия и от ЕС и от НАТО както винаги ще ни гледат с погнуса. Солидарно. 

Така обикновено хищниците гледат към надупените щрауси, които са си заровили главите в пясъка и чакат да отмине опасността.

Мда…на Трети март вбесихме руския патриарх и той ни наби каските , а на 30 март вероятно вбесихме европейските ни партньори.  Умеем ги ние тези неща, защото сме слуга на двама, че и повече господари.

Ама, тя висшата политика е за висшисти, а не за такива идиоти като мен. Какво ли разбирам аз, че съм седнал да обяснявам какви решения да взимат политиците. 

Извън тези драми в голямата политика ще ви кажа, че днес ще има слънчеви, но и облачни часове. Ще бъде топло, някъде около 19 градуса в Бургас и в региона и няма да вали дъжд.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...