образование 28 март 2018 2018-03-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc3hJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f54dcaddb37f05ae34be7d76466c690b3ccb663c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30811.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Започна пълното обновяване на сградата на компютърното училище в Бургас

Пълното преобразяване на сградата на бъдещото училище за компютърно програмиране и иновации в Бургас вече е в ход.

Реконструкцията ще превърне до края на лятото порутената сграда на досегашното общежитие в модерен и просторен кампус, където ще учат и почиват бъдещите IT специалисти и техните преподаватели. 

Строителните дейности включват поставяне на топлоизолация на стени, хидроизолация на покрива, подмяна на старата и амортизирана дограма и ново енергоефективно осветление. Паралелно с това се извършва и подмяна на отоплителната и електрическата инсталации.


Планирано е да бъдат обновени и обзаведени всички вътрешни помещения.  Чрез тази трансформация те ще се превърнат в модерни самостоятелни стаи за ученици и апартаменти за гостуващи и постоянно пребиваващи преподаватели и компютърни специалисти от страната и чужбина. 

Основен ремонт се предвижда и в столовата за хранене на приземния етаж на сградата. На първо ниво на сградата ще бъдат разкрити фитнес и общи зони за отдих и почивка. 

Общежитието е една от общо четирите сгради, които  наесен  ще се превърнат в най-модерния образователен кампус в целия Югоизточен регион на страната. 

Ремонт ще бъде извършен още на сградите на физкултурния салон, учебната фирма по програмиране и на помещенията в учебния корпус, които ще се превърнат в съвременни учебни зали, лаборатории, езикови кабинети и модерен компютърен център.


Просторният двор и алеите на бъдещия кампус също ще бъдат обновени и ще предоставят повече зелени пространства и зони за спорт, релакс и лекции на открито. 

В IT гимназията ще се изучава интензивно чужд език в професионално направление „Компютърни науки“, специалности „Програмно осигуряване“ и „Приложен програмист“. Във всяка от тях ще се изучават почти всички съвременни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. Освен разработване на софтуер, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии, учениците ще придобиват знания и умения в технологиите на бъдещето – роботика и изкуствен интелект. 

Училището по програмиране ще отвори врати още тази есен. В него могат да кандидатстват ученици от цялата страна, завършили седми клас през учебната 2017/2018 г. Първият прием за учебната 2018/2019 г. ще бъде обявен за общо 104 ученици, разпределени в 4 паралелки със срок на обучение 5 години като идеята е в следващите 2 учебни години броят им да се увеличава. 

Повече за гимназията по компютърно програмиране и условията за прием за учебната 2018/2019 година може да намерите тук 
Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...