време за прогноза 28 март 2018 2018-03-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdGRJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c4b6e2513cf7457378e36242bf0441635a30e517/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30806.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Надеждата ми е в щастливата усмивка на премиера

Знам, че има определен процент от хора, които смятат, че денят започва с култура ,но специално моята сряда започна с мъгла и с облаци.

С леки прибежки и припълзявания направих сутрешния си крос край морето и напразно дебнех изгрева на слънцето, за да направя някоя запомняща се снимка за идните поколения. Но не би. 

Мъглата в комбинация с облаците бяха скрили всичко. Ще кажете, че това е идеалната конфигурация за едно здраво мърморене и сумтене, псуване и цупене.

Само че аз бях ухилен до уши и знаете ли защо.

Защото преди три седмици се бях контузил по време на мач и едва днес успях на пробягам около три километра без болка и без куцукане.

Затова се хилех щастливо и ми беше много хубаво. Бягах в лек галоп и от слушалките ми Ерос Рамацоти ми пееше "io sono te" , а аз гъгнех след него с хремав баритон.

И разбирам напълно премиера, който също се усмихваше щастливо като домакин на срещата във Варна между господата Юнкер, Туск и Ердоган, към които той се обръща на малки имена, защото са му приятели.

Говорете си вие, че нищо не било постигнато на тази среща на високо равнище. На мен ми стига да видя щастливата усмивка на Борисов и да разбера, че трябва да се научим да се радваме и на малките неща. Макар че малко нещо ли е да кажеш на Доналд Туск приятелю Доналд , а Юнкер да ти изпрати картичка с ръчно изрисувано сърчице…пардон, туй последното не е за хвалба.

Та, значи  и аз тъй. Бягах и се хилех като печена тиква, защото контузията ми вече почти е отшумяла. И може да не съм постигнал рекорд за време и за изминато разстояние, но просто изпитах удоволствието от бягането. Бягах бавно, но...

Как го каза Борисов на пресконференцията „Яваш, яваш“, нали? Демек бавно, полека.

Ами да…яваш, яваш и току виж след някой друг век ни приемат в Шенген и в Еврозоната Или яваш, яваш и вземем, че стигнем европейските доходи. Някога, но не сега. 

А сега малки, големи и още по-големи читатели ще ви споделя, че днес се очакват превалявания от дъжд, максимални температури от порядъка на 8 градуса в Бургас и в региона и много надежди, че следващите дни ще ни донесат по-хубави събития.

Нека е хубав денят ви.

P.S Понеже на брифинга във Варна след срещата между тримата големи гости и големия им домакин се чу, че г-н Туск и г-н Ердоган играели доскоро футбол, дали не е хубаво да помислим да ги картотекираме към „Бистришките тигри“. Все пак ако станат съотборници, това ще е дипломатически пробив, а?

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...