време за прогноза 26 март 2018 2018-03-26 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaW80IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1273c7e74e482eb64a97e399bad3f8c17013b458/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30777.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Защо преминахме към лятно часово време с черни якета и с намръщени физиономии

Не искам да звуча заядливо, но смятам, че поне тази сутрин преминаването към лятно часово време няма да се отрази положително на икономическата активност на населението.

Заради това пренастройване на ръчните, на стенните и на биологичните часовници днес спахме с час по-малко. 

Сигурно заради недоспиването докато рано сутринта, като под „рано сутринта“ имам предвид час по-рано от обикновеното, водех дъщеря ми на училище и докато шляпахме през калните локви, се разминавахме основно с намусени хора в черни  якета, шуби и палта. Е, имаше и други тъмни цветове освен черния, но…

Та, аз лично свързвам лятното часово време с тези белези. Намусени човеци и тъмни дрехи…и с чувство на вина, защото докато казвах на дъщеря ми  „виж, всички хора са намусени и с черни якета“,  някакъв мрачен господин в максимална степен на намусеност и с черно яке ме чу и ме изгледа тъй кръвнишки, че …

Сигурно съм го натъжил или направо обидил с прозрението си. Може пък да е бил весел човек, ама заради преминаването към лятно часово време да не си е доспал и затова да е бил тъй смръщен.  Кой знае.

Баба ми, царство и небесно, докато беше жива, си караше през цялата година на зимно часово време и общо взето живееше по свой си график. Аз се чудех как е възможно да живее така, а тя се чудеше как е възможно аз и всички останали да живеем така.

Мисля си, че баба ми е била права. Защото тя беше проумяла, че човек не може да промени времето, а времето променя човек. 

Значи може би намусените хора с черни якета по пътя към училището на дъщеря ми са временно явление? Може да са от друго време и друг свят, където да си намръщен е нормално? Може би, надявам се да е така.

Стига глупости!!! -както се казва в една реклама за бързи кредити. Тя сутринта вече измина, а аз още не съм ви казал какво ще е времето.

Днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат около 11 градуса, ще бъде облачно, кално и влажно. Но нищо не ви пречи да сложите някакви светли дрехи и да си помислите за нещо хубаво?

Например, жена ми носи ярко оранжево или нежно розово палто в най-гадните зимни дни. Направо да ти е кеф да я гледаш. Сега сигурно се усмихва, докато чете това. Дано не стъпи в някоя локва обаче.

Нека е хубав и цветен денят ви.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...