време за прогноза 22 март 2018 2018-03-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaXM0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--52798b697ad369e3c5ba7400c22b5c85b1717d8b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30733.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Асфалтокърпежите са българският принос в научната теория за „черните дупки“

Честно казано, не ми е много ясно какво точно представляват „черните дупки“. Според  някои учени, които колегите им  презрително определят като шарлатани,   може би този вид дупки представляват  нещо като тунели за пътуване във времето и пространството.

Според други по-консервативни учени те са точка , в която среща си дават материя, антиматерия, гравитация и какви ли още не чудесии, за да се получи някакъв неразбираем космически феномен.

Виж, за дупките по нашите пътища  стройна научна теория няма.  Учените гузно мълчат за произхода им и до момента не са предложили стройна теория, която да обясни причината за появата им. Знае се, че се материализират тогава,  когато си искат и където си искат и нищо не може да ги спре. Най-шокиращото е, че изникват дори на прясно ремонтирани участъци.

Сещам се, че и до днес има места, дори в нашето Отечество любезно, как хубаво си ти, където старите римски пътища още си стоят.  Не са мръднали, бе. Здрави са.

Ама, римляните не са били напреднали технически като нас и  понеже не са владеели техниката „асфлтокърпеж“ , те са правили пътищата си, колкото се може по-здрави.

Асфалтокърпеж…това е българският принос  в технологията на пътното строителство и едновременно с това  в теорията за черните дупки. 

Иначе тия дни един от министрите каза пред сенаторите в Разнородното събрание, че щом влезе в действие тол-системата и с приходите от нея до пет шест години всички пътища ще бъда ремонтирани.

Хубаво го каза. Министерска дума е това.

Защото казана дума, е хвърлен камък.  Но и дума дупка не прави, нали така.

Едно е сигурно. Че дупките по българските пътища  са средство за пътуване във времето. Вярно, по-бавно пътуване и по-трудно, но все пак пътуване. Защото човекът е човек, когато е на път, нали.
 
И когато учените ви говорят за изкривяване на времевия пространствен континиум, те имат предвид точно това. Пътуване по българските пътища, които са покрити  с дупки или с асфалтокърпежи.

Но това е за пътищата. Виж за дупките в бюджета и в събраното ДДС, там вече наистина става въпрос за космически феномени. Или за феноменални кражби?

Но днес ще се радваме на поредния климатичен феномен

Пролет е, но ще вали сняг в Бургас и в региона. Ще духа североизточен вятър, а температурите в Бургас и в региона ще бъдат между 0 и 3 градуса.

автор: Красимир Калудов
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...