спорт 13 фев. 2018

Бургаски полицаи спечелиха медали от Световното по джу джицу

Article image
Шестима служители на ОДМВР – Бургас взеха участие в Световното първенство по джу джицу за служители в сферата на сигурността (полиция, армия и охранителни фирми). 

Бургаските състезатели завоюваха четири вицесветовни титли и два бронзови медала. 

Единият отбор, съставен от полицаите Милен Джиналийски и Павел Димитров, завърши на пето място. Другия отбор, в който бяха полицаите Венилин Русинов и Георги Кискинов, изигра много оспорван финал срещу представителите на Черна Гора, но остана със сребърните отличия. 

В дисциплината „Джу джицу Дуо Система” Яни Русинов и Венилин Русинов, успяха да се преборят със силната конкуренция, като на финала отстъпиха пред отбора на Италия.

В дисциплината„Джу Джицу Файтинг” в категория до 69 кг. Венилин Русинов игра финал, като за него остана престижното второ място. В същата дисциплина, но в категория до 77 кг., полицай Павел Димитров, завърнал се на татамито след продължително лечение след контузия, се окичи със сребърния медал, малко не му достигна да стане световен шампион. 

В категория до 85 кг., след контузия и невъзможност да изиграе срещите си на 100 %, Яни Русинов остана пети. При най-тежките полицаи, Милен Джиналийски достигна полуфинал, където отстъпи на другия българин в категорията. Джиналийски остана на трето място, като победи убедително представителя на Босна и Херциговина. 

В дисциплината „Не ваза / бразилско Джу джицу/” полицай Добрин Ангелов стигна на полуфинал, където отстъпи на шампиона в категорията от националния отбор на Обединените Арабски Емирства. В спора за трето място Ангелов се представи на ниво и го спечели безпроблемно. 

За отбора на ОДМВР-Бургас спортната година тепърва започва, като се очакват и много нови спортни постижения.