образование 09 фев. 2018

Бургаско училище получи приз от Microsoft

Article image
Най-новото бургаско – ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", получи званието Microsoft Showcase School.

Отличието беше дадено от технологичния гигант заради приноса в разработването на иновативни методи на преподаване, в които се прилагат съвременни дигитални технологии и в частност - образователни решения от портфолиото на компанията.

Учебното заведение успешно интегрира облачната платформа Office 365 Education и OneNote в работата със своите възпитаници. Това е и първото българско училище, внедрило образователната версия на играта Minecraft: Education Edition в учебния процес.

Училищата, отличени със званието Microsoft Showcase School, се нареждат сред елита на образованието, отличавайки се с отдаденост на идеята за дигитална трансформация на ученето и подобряване на резултатите от обучението, посредством индивидуализиран подход. Заведенията от тази мрежа служат като образец за високопродуктивна педагогика, а добрите им практики се разпространяват в общността на Microsoft.

С обновяването на списъка с образцови училища в края на тази учебна година, ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" ще стане първото българско училище с присъден Showcase статут на глобалната карта на образованието.