образование 10 ян. 2018

Регионалният исторически музей в Бургас започва образователна програма

Article image
 „Опознай Бургас и Бургаския край“ е името на образователна програма, която Регионалният исторически музей стартира.

Инициативата ще даде възможност на гражданите да се запознаят с културно-историческото и природното богатство на региона.

Инициативата на РИМ-Бургас е във връзка с Европейската година на културното наследство и има за цел да популяризира пред широката общественост местната история и традиции. Чрез специализирани лекции, придружени с презентации, ще бъдат представени неизвестни и малко познати факти и събития от областта на историята, археологията, етнографията и природата на Бургас и региона. Те са изготвени от музейните специалисти и ще бъдат представени пред широката общественост всеки петък от 16:00 ч. в изложбената зала на Историческия музей, намираща се на ул. „Лермонтов” № 31. Лекциите ще се провеждат в периода януари-май и октомври-декември.

Входната такса за лекциите е преференциална. Цената за възрастни е 2 лв., а за учащи и пенсионери – 1 лв.

Програмата за януари 2018 г. включва следните лекции:

„Растенията на Странджа планина“ с автор Божана Рибарова-Ходулова. 12 януари, петък, Изложбена зала на Историческия музей Бургас, 16:00 ч.

„За Странджа, старината, живата традиция и Бургаския етнографски музей“ с автор Росица Топалова. 19 януари, петък, 16:00 ч., Изложбена зала на Историческия музей, 16:00 ч.

„Европейското влияние в Бургас в началото на ХХ в.“ с автор Иванка Делева. 26 януари, петък, 16:00 ч., Изложбена зала на Историческия музей, 16:00 ч.