образование 09 ян. 2018

Ученици от Музикалното отправят предизвикателство - "20 въпроса за изкуството". Ще отговорите ли?

Article image
Талантливите възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас отново ще провокират публиката с „20 въпроса за изкуството”.

Събитието ще се проведе в сряда – 10 януари, от 18:00 часа  в Концертната зала на учебното заведение, при вход свободен.

Изпълнители и зрители ще имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуални предизвикателства в областите „Музика”, „Танцово изкуство” , „Литература”, „Изобразително изкуство” и   „Театър и кино”. 

Въпросите от различните области на изкуството ще бъдат илюстрирани както с  видеоматериали, така и с живи изпълнения. Този път „роля” в предизвикателството ще имат също Брат Пит, Джони Деп, Крис Хемсуърт, Дейвид Гарет Фрида Кало, Парашкев Хаджиев, Марин Големинов, Веселин Стоянов и много други.

В надпреварата ще бъдат включени творби на Бетховен, Сен – Санс, Римски – Корсаков, Сарасате и Чайковски.

А как „арматурата” намира място в изкуството, ще разберат само онези, които станат част от интерактивната игра „20 въпроса за изкуството”. 

Инициативата ще бъде предавана на живо на официалната страница на училището във Фейсбук. По време на лайфа потребителите ще могат не само да коментират, но и да отговарят на поставените въпроси.

Поредицата „20 въпроса за изкуството” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда”.