образование 20 дек. 2017

Таланти на Музикалното подаряват Коледен концерт на бургазлии

Article image
В навечерие на Рождество Христово децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” ще зарадват бургаската публика с Коледен концерт.

Спектакълът ще се състои утре – 21 декември, от 19:00 ч. в Дома на нефтохимика.

В коледната магия на класическата и съвременна музика ще се включат инструменталисти, певци , актьори и балетисти. 

Съвремие и традиции ще се срещнат на сцената в изпълненията на Детски хор с диригент Тодорка Бинева, Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Камерен оркестър с диригент Петя Тончева. В празничната феерия ще се включат и деца от класовете по класическо пеене с преподаватели Елеонора Кунчева и Биляна Данаилова, Тромпетен ансамбъл с ръководител Светослав Василев и ученици от класовете по класически балет с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова, Владимир Грудев, Диляна Бахматова.

В програмата са включени произведения на Хайдн, Чайковски, Офенбах, Щраус , Госек, Андерсон и др.

Коледни музикални подаръци ще има и тази вечер – 20 декември, в последното за годината издание на  „На концерт в сряда”.

За един от най-хубавите и любими празници децата и преподавателите от училището по изкуства ще подарят на зрителите усещане за истинска Коледа, изпълнена с радост, надежда и сбъднати мечти и желания. Началото е точно в 18:00 часа в залата на Националното училище за музикално и сценично изкуство.