http://AutoDoc.BG
образование 04 дек. 2017

Стара градска баня стана част от бургаско училище

Article image
Стара, рушаща се баня, намираща се в съседство до бургаското училище „Любен Каравелов“ , беше превърната в учебен център „Академия Европа“

След ремонта изоставената от много години постройка в к-с "Възраждане" беше напълно преобразена и превърната в пълноценна част от разположеното на метри от нея учебно заведение.

В центъра децата и техните преподаватели вече разполагат с кабинети по изкуства, многофункционална зала, компютърна читалня с електронна библиотека, достъпът до цялата сграда вече възможен и за хора с увреждания.

По време на откриването кметът Бургас Димитър Николов сподели, че три пъти общината е кандидатствала по различни оперативни програми, докато успее да защити и спечели проект, с който да трансформира старата Баня N:3 в модерна учебна сграда.

Кметът обеща реконструкция и обновяване на спортната площадка в училището и призова ръководството на „Любен Каравелов“ да помисли дали не е време учебните занятия да преминат изцяло на едносменен режим заради разширяването и модернизирането на сградния фонд.