http://AutoDoc.BG
региони 29 ноем. 2017

Проект за 1.3 млн лв ще преобрази Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат

Article image
Почти 1.3 млн лв ще бъдат инвестирани в обновяването на Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат.
 
Средствата ще бъдат инвестирани в ремонт на основните сгради на учебното заведение и на помощни постройки , в това число сградата с медицинския кабинет и училищния стол.
 
В проекта е включено и обновяването на физкултурния салон. Средства ще бъдат вложени и в ремонт на парната централа в гимназията, която наскоро премина под управлението на община Карнобат.
 
Целта, която си поставят кметът Георги Димитров и екипът му, е да се подобрят условията, при които учат 437 ученици в момента  както и да се повиши енергийната ефективност на сградите в училището. 
 
Същевременно от общината ще осигурят и ново обзавеждане и оборудване в училището, за да се осигури  по-високо качество на учебния процес.
 
Допълнителни средства от общинския бюджет ще бъдат инвестирани и във вертикална планировка, т.е ще бъде обновено и пространството в двора пред училището.
 
Символичното начало на изпълнението на проекта поставиха кмета на община Карнобат Георги Димитров и директорката на учебното заведение, които с общи усилия закрепиха част от бъдещата топлоизолация на гимназията.
 
Пред събралите се ученици и преподаватели кметът  Георги Димитров и изпълнителят на проекта поеха ангажимент на 15 септември 2018 год. училището да е ремонтирано и готово да отвори обновените си класни стаи, въпреки че срокът за изпълнение е 30 месеца, т.е до 12.06.2019 год.

В момента в Карнобат по различни европейски или национални програми се изпълняват около 40 големи инфраструктурни обекта.