спорт 28 ноем. 2017 2017-11-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclZGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--57becd5393e1676e3a56f27665fd8ffbabae06af/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29627.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Костадин Джамбазов: Заради проблемите с базата децата от Бургас бягат в София, Пловдив или в Стара Загора

Отборите от всички възрастови групи на футболната школа на „Нефтохимик“ , треньори и родители протестираха пред Дома на нефтохимика, където се провеждат заседанията на общинския съвет. По този начин „шейховете“ поискаха да привлекат вниманието на общинските съветници и да ги подтикнат да разрешат проблема с липсата на тренировъчна база в Бургас.

Спортният директор на „Нефтохимик“ Костадин Джамбазов сподели огорчението си от липсата на подкрепа и ангажираност от страна на общинския съвет.

Защо се решихте на този отчаян ход, да изправите деца от школата на „Нефтохимик“ и родители пред общинския съвет?

Защото виждаме, че няма никакво отношение на община Бургас към футбола. Искахме няколко пъти среща с комисията по спорта, но никой не се озова с изключение на Калчо Белов и Николай Иванов. Това е несериозно, при условие че клубът е общински и е на община Бургас. Отборът изпадна в „Б“ група и общината тотално загърби футбола.

За пари ли става въпрос, парите ли са в основата на протеста?

Не, не става въпрос за пари. Да, отпускат ни някаква сума около 60-70 000 лв, от които ние връщаме на общината 48 000 лв за наем . Плащаме 5000 лв на месец за ползването на спортната база в „Изгрев“ и там тренираме на маломерен терен.  Тренират 300 деца там, защото няма как да ги извозваме всеки ден до Българово.  Всичко е разходи. Не може толкова много деца да тренират на този малък терен. Искаме да се вземе някакво адекватно решение най-после от община Бургас и от тези 51 общински съветници. Нека направят нещо тези деца да има едни нормален футболен процес, защото футболът има най-голяма популярност и е най-обичан.

Трябва да се направи нещо за тези деца. Трябва един терен, една база, която да поеме всички формации от школата. Става въпрос за няколко възрастови групи, които тренират всеки ден. Идва момент, в който заради тези проблеми с базите децата отиват в Пловдив, в София или в Стара Загора или просто се отказват. 

Ако това положение продължава, какво ще се случи с Нефтохимик?

Ние няма да спрем или да се предадем. Отборът ще го има.  Ще правим всичко възможно да тренират тези деца. Ще продължаваме да сме ангажирани с тези деца, доколкото ни позволяват силите. Но съветниците трябва да вземат някакво решение. Това е техен отбор. Ако беше на някой частник и човекът е казал „Аз съм дотук“, ние няма тогава търсим общинския съвет или общината, но след като клубът е общински, нормално е тези съветници да имат някаква визия за развитие на клуба. Никой не излиза и не казва какво ще се случи.

Не получихте подкрепа от другите бургаски футболни клубове. Защо според вас ви обърнаха гръб?

Лошото във футбола в Бургас е това ,че всеки гледа себе си и ако той е добре, другите не го интересуват. Колелото обаче се върти. Не мисля, че при другия клуб в Бургас нещата са много добре. Те ползват една база, за която също не е ясно докога ще могат да ползват. Но те си взимат решения и преценят. Сигурно сега ги устройва положението.

Възможно ли е да се обедините с „Черноморец“  за една обща кампания, чиято крайна цел е да има къде да тренират и играят всички футболни отбори от всички генерации?

Естествено. Те също са на това положение. Ако нещата продължават така, след време и те ще са тук пред общинския съвет. Те също плащат наем и ще стане непосилен и за тях, ако не се промени ситуацията.  Те поне ползват някакви терени в град Бургас, а ние ползваме терен с размер 20 на 40 метра, което е недопустимо.

Какво бихте казал на общинските съветници, които според вас обръщат гръб на „Нефтохимик“?

Какво да им кажа…ще дойдат пак избори, ще започнат да носят флаери, да правят агитация, но тези хора , които бяха днес тук и техните семейства дали ще им обърнат внимание. Не знам с какви очи тези съветници ще излязат пред хората по време на предизборната кампания и ще кажат „ Ние сме такива и онакива и смятаме да направим за вас това или онова, затова гласувайте за нас“ Не знам с какви очи ще излязат пред хората, как ще ги погледнат  и ще им говорят? А иначе колко много неща обещаха през последните седем осем години и ние все се лутаме насам натам и никакво адекватно решение не виждаме. Нека се крият от децата и родителите. Това си е за тяхна сметка.

автор: Красимир Калудов
Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...