ориентири 30 окт. 2017

Бургас получава 19 милиона лева за училища инфраструктура

Article image
Общо 19 милиона лева ще бъдат вложени в училищната инфраструктура на Бургас.

Общината е получила парите по ОП "Региони в растеж". Общо за страната отпуснатата сума е 600 млн. лв. 

С част от осигурените средства ще се подпомогнат проекти, които вече са реализирани. „Благодарение на тези пари тази година отвори врати новото основно училище "Ал. Г. Коджакафалията". Освен това с част от тях ще бъдат обновени училищни дворове и площадки, ще бъдат построени и физкултурни салони там, където е нужно. По това направление е финансирано изпълнението на общо 9 обекта.”, уточниха от черноморската община.

С отпуснатите от държавата пари Бургас се сдоби и с две нови детски градини. Те се намират в най-големия комплекс – „Меден рудник”. Едната се изгражда в момента и ще представлява първата „зелена” градина в общината. Екологичната постройка се намира в непосредствена близост до закрития басейн в комплекса. 

Другото детско заведение беше открито в средата на месец септември. То е нов корпус към съществуващата ЦДГ „Чайка”. Там са приети общо 102 деца, разпределени в три яслени и една градинска група. По този начин до голяма степен се решава проблемът с недостига на места в к-с „Меден рудник”.