http://AutoDoc.BG
региони 26 окт. 2017

Държавата дава 1 млн. лв. на Бургас и Камено за щетите от наводненията

Article image
Министерският съвет ще стартира процедурата по отпускане на 1 млн. лева за общините Бургас и Камено.

Средствата ще отидат за справяне с щетите, нанесени при наводненията в двете общини. Бургас ще получи 400 хил. лв., а за Камено са предвидени 600 хил. лв. 

Това решение беше взето по време на среща между министър - председателя Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на финансите Владислав Горанов 

В момента няколко екипа на място описват щетите, основно на публичната инфраструктура. Очаква се работата им да приключи до понеделник следващата седмица, посочи вицепремиерът Дончев, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. 

Той съобщи, че заделеният резерв на Комисията до края на 2017 г. е над 2 млн. лева и че има готовност да бъде предоставен както за непосредствено справяне с бедствията, осигуряване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, така и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината. 

Когато бъде изготвена точната справка за всички извършени дейности и необходими плащания, правителството ще вземе решение от коя бюджетна програма и какво допълнително финансиране ще бъде отпуснато.