ориентири 03 окт. 2017

Програмисти се събират на хакатон в Бургас

Article image
Бургас ще бъде домакин на тридневен хакатон, който ще събере на едно място хора с интереси в областта на софтуерна разработка, дизайн, информационни технологии и иновативни продукти.

Събитието ще се състои от 13 до 15 октомври в университет „Проф. д-р Асен Златаров”, който е един от организаторите.

 Целта на инициативата е привлече програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да предложат концепция за софтуерен продукт, приложим към концепцията Smart City и да стартират неговото разработване.

Амбицията на организаторите е да стимулират прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в града. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в Бургас. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, за да продължат работа по проектите и след финала на събитието.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона - неделя, 15 октомври - участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Допустими участници са екипи от най-малко двама души, които могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон. Задължително е поне един от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерните разработки.

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Фондът с награди е на стойност над 5 000 лв.

Критериите за оценка на приложенията са:

* Оценка на идеята.
 * Дали приложението има работеща функционалност.
 * Начин на изпълнение, качеството на програмния код и избрания подход.
 * Потребителски интерфейс.
 * Потенциал на приложението.

Форма за регистрация можете да намерите на адрес: http://hackathon.chemguide.info/registration.html