ориентири 02 окт. 2017

Арт работилница за бебета заработи в Бургас

Article image
Арт работилница за бебета заработи в Бургас от началото на този месец.

В групата са включени деца от 1,4 до 4 години. 

„Бейби Арт” е занимание, което е ново за града, но подобни дейности са с доказан ефект и традиции в Европа. 

„Стремежът към красивото, към грациозното не е вроден, той се възпитава. Акцент се поставя върху развитие на сензо-моториката и емоционалната интелигентност на бебета от 1,5 до 4 години. В заниманията се включва и родители или придружител.”, обясняват специалисти от Арт и дизайн работилницата в Младежки-Културен Център – Бургас, които са организатори на инициативата.  

До този момент подобна арт дейност за толкова малки деца не е съществувала в Бургас и интересът от страна на родителите постепенно расте. Сесиите преминават под формата на игри, в които се редуват няколко различни техники на изкуството и арт терапията. 

„Това поддържа както контакта родител-дете, така и интереса в групата. Занятия представляват различни видове арт техники, развиващи детската креативност, сензорика и моторика, чрез които детето усъвършенства възприятието си за дълбочина, което отнема по-голямата част от първата година. С придобиването на повече опит и научаването на повече за заобикалящия ни свят, се променя и начинът, по който се възприема видяното.”, допълват специалистите.

Заниманията се провеждат всяка събота от 9:00 часа в зала №17 в сградата на МКЦ-Бургас. Ръководител на дейностите е Величка Станкова - педагог, логопед и арт творец, дал началото на проекта „Арт и дизайн работилница”.