http://AutoDoc.BG
образование 28 сеп. 2017

Музикалното училище открива новия творчески сезон тази вечер

Article image
Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас открива своя нов творчески сезон с второто издание на проект „Артистини”.
 
Детската образователна програма и тази година е внимателно подбрана, за да заинтригува малки и големи.  
 
Проектът ще включва цикъл от концерти, които ще се провеждат всеки последен четвъртък от месеца, с участието на най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4 клас. Програмата ще даде възможност на младите музиканти, балетисти и артисти да излизат на сцената  пред своите връстници и родители и да споделят с тях на детски език това, което знаят за изкуството, да разпознават музикалните инструменти и творчеството на различните композитори и писатели.
 
Първият концерт е озаглавен „Драги ми Смехурко“ и с него символично ще бъдат посрещнати първокласниците. Незабравимият герой на Ран Босилек - Весел Патиланчо, ще оживее отново на сцената и ще разходи публиката в света на изкуството.  Патиланското царство ще допълнят децата от класовете по пиано на Яна Райчева и Пенка Нейчева, по виолончело на Жасмина Чернева, по цигулка на Румяна Драголова, по  акордеон  на Елена Величкова и китара  на Стоян Маринов.

Проявата е част от проект „Артистини”, който започва своя втори сезон. Той е предназначен за децата от 1 до 4 клас, като важна роля имат самите родители, които насърчават творческите изяви на децата.
 
Спектакълът „Драги ми Смехурко”  ще се проведе тази вечер – 28 септември, от 18:00 ч. в концертната зала на училището, при вход свободен.