спорт 30 авг. 2017

Плажен такроу турнир тази събота в Бургас

Article image
Централният плаж на Бургас ще стане арена за атрактивния спорт плажен такроу /джитбол/ тази събота – 2 септември. 

Последният от четирите полуфинални турнира ще се проведе на игрището за плажен футбол, намиращо се до ресторант "Нептун". Двубоите стартират в 9:00 часа.

Вече са ясни шампионите от трите полуфинални турнира. За Варна това е тимът на "Лациали" /Живко Бояджиев, Ивайло Георгиев-Пифа/, за Пловдив "Андип" 92 /Николай Павлов, Йордан Хърков/ и за Шкорпиловци "Лозенец" /Радослав Монев, Николай Илиев/.

Започнаха записванията за желаещите да се включат в турнира в Бургас. За контакти: телефон 0895 864 963. Двубоите ще се излъчват на живо в страницата: Bulgarian beach sepak takraw.

Шампионите в полуфиналните турнири си осигуряват място във финалния турнир по плажен такроу във Варна, който ще се проведе на 10 септември, когато ще бъде излъчен супер шампионът. Тогава в звездния поток ще бъдат двойките: Христо Йовов-Милен Петков, Александър Александров-Здравко Лазаров, Георги Иванов Гонзо-Ивайло Петров, Александър Александров-Здравко Лазаров Електричката, Милен Георгиев-Пламен Крумов.

В другия поток ще попаднат четирите шампиона от полуфиналните турнири.

Наградата за супер шампионите на турнирите по плажен такроу е осигурена от планински СПА комплекс "Mentor Resort". Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна. Мотото на турнира е "Не на агресията!".

Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.