ориентири 10 авг. 2017

Бургазлийчета извиха хоро на международен лагер в Унгария

Article image
Бургаски деца се включиха в седмия международен младежки лагер на побратимените градове, който се проведе край езерото Балатон в Унгария. 

Учениците от Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас се срещнаха със свои връстници от девет държави, чиито градове са побратимени с град Мишколц. Сред лагерниците бяха деца от България, Словакия, Финландия, Полша, Чехия, Турция, Китай, Южна Корея, Германия.

Младежите от Бургас се включиха в лагера по покана на д-р Януш Криза, кмет на гр. Мишколц. По време на своя престой там, бургазлийчетата активно участваха в предвидените спортни дейности, събития и развлечения. Освен това те организираха вечер на България, в която представиха природата и културата на своята страна и роден град. Децата поздравиха другите участници с изпълнение на автентични фолклорни песни и ги поканиха на кръшно българско хоро.

По време на лагера бургаските ученици имаха възможност да създадат много приятелства, да се радват на красотата на езерото Балатон и не на последно място, да покажат добро владеене на английски език.