образование 16 юни 2017

Ученик на Строителния техникум с последно предупреждение след агресия над учител

Article image
Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” взе решение да накаже свой ученик, проявил агресия към учител в ОУ „Елин Пелин”.

„Обединени сме около становището, че тази проява представлява грубо нарушение на правилника на гимназията и уронва авторитета й, макар да се е случила извън учебно време и извън територията на нашето училище. Съгласно Правилника на гимназията за непристойно поведение извън нея може да бъде наложена най-тежката санкция - изключване от училище. Категорични сме, че няма да толерираме подобни прояви, които петнят името на гимназията, градено повече от половин век!”, казват от управата на учебното заведение. 

Все пак върху агресивния ученик няма да се стовари най-тежкото наказание. Той ще бъде с последно предупреждение за изключване.

Решението е било взето след като пострадалият учител е подал молба, в която е поискал момчето да не бъде наказвано с крайната мярка, тъй като то се е извинило. Освен това младежът имал добро поведение и добър успех, както и само 4 неизвинени отсъствия през трите си години обучение. Наред с това той е част от училищния отбор по волейбол. Родителите на момчето са били поканени за становище на Педагогическия съвет и са оказали пълно съдействие по случая.