образование 15 юни 2017

Възпитаници на Музикалното с представления във "Включи града"

Article image
Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас се включва в шестото издание на  фестивала „Включи града“.

Фестивалът  се организира в рамките на проекта „Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще”, реализиран от Общината.

Тази събота – 17 юни, от 10:00 часа възпитаниците на училището ще представят в Морската градина до паметника на Петя Дубарова „Приказки за... духови инструменти”.

Пред зрителите ще оживеят приказки за дракони и феи, оловни войници и магии. Публиката ще има възможност да чуе изпълнения на различни духови инструменти – флейта, обой, фагот, кларинет, тромпет, валдхорна и тромбон.

Магията на театъра ще завладее сцената в съботната вечер. От 18:00 ч. публиката ще може да види „Театър без думи”, представен от децата в специалност „Актьорско майсторство”, с преподавател Невена Цанева.

Класиката ще  бъде включена във фестивала заедно с Камерен оркестър на Националното училище за музикално и сценично изкуство с диригент Петя Тончева. От 20:00 ч. на сцената край морето ще прозвучат произведения на Верди, Пучини, Доницети, Паганини, Монтеверди, Леонкавало, Албинони, както и любимите на всички италиански  канцонети и филмова музика.

В неделя, отново от 10:00 ч. на същото място, присъстващите ще попаднат в света на Джани Родари и неговите приказки, в които  всичко е възможно. Вторият концерт на училището е на тема „Приказки за... ударни инструменти”  и историята  за вълшебния барабан.

Във фестивалните прояви ще вземат участие и деца от класовете по специалност „Класически балет”.