образование 09 юни 2017

„Свободна сцена на младия изпълнител” в Музикалното училище

Article image
Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” отваря врати за всички, които искат да се запознаят с неговата дейност. 

Инициативата ще се състои на 10 юни от 11:00 ч. Гостите ще имат възможност да добият лични впечатления за работата на преподавателите, да се докоснат до атмосферата в училище и да видят младите таланти в действие.

В рамките на проявата ще се проведе и поредното издание на „Свободна сцена на младия изпълнител”. Участие в него ще вземат инструменталисти от музикални  паралелки, школи, читалища,  детски градини и училища от града и региона.  Свободната сцена ще бъде открита от Камерен  оркестър на Музикалното училище с диригент Петя Тончева. Солисти ще бъдат пианистите Лора Стоянова и Костадин Кошничаров.

След това децата ще покажат своя талант с изпълнения на пиано, цигулка, виола, виолончело, китара, флейта, тромпет, обой и ударни инструменти и ще поведат публиката в света на класическата музика.

Регионалният фестивал „Свободна сцена на младия изпълнител” е възможност за творчески обмен както между децата, така и между техните преподавателите.

Гостите ще могат да присъстват и на открита театрална репетиция  на учениците от 8 клас , специалност „Актьорско майсторство”, с преподавател Невена Цанева.

Паралелно с музикалните и артистични изяви, врати ще отворят и различни ателиета по изящни и приложни изкуства.