спорт 08 юни 2017

Момчетата на хандбалния "Фрегата Бургас" завоюваха бронз

Article image
Момчетата от хандбалния отбор "Фрегата Бургас" с треньор Иван Радев прибавиха бронзов медал към огромната колекция от отличия на клуба. 

На завършилите финали на Държавното първенство в Горна Оряховица, най-малките показаха много добра игра и заслужено спечелиха медал.

"Малко съжалявам, че не играхме финал. Липсва ни увереност, но като че ли в тази възраст това е най-доброто, което можем да искаме. Не направихме добра подготовка, което си пролича в най-важните моменти. Но пък съм много щастлив, че децата показаха характер във важни моменти", заяви треньорът Иван Радев.

В предварителната група "Фрегата Бургас" постигна следните резултати: победа над Добрич с 8:3, загуба от Белене с 6:7 и много важна победа над Петрич с 14:5. В полуфинала - загуба от бъдещия шампион от "Раховец" с минималното 6:8. В повторение на мача срещу Белене - този път победа с 12:8 и заслужен бронз.

Петко Станков бе определен за най-добър десен гард и извоюва място в идеалната седморка на турнира, което несъмнено е заявка за участие при по-горната възраст на Държавното първенство за юноши младша възраст, на което Бургас е домакин на 16-18 юни.