ориентири 07 юни 2017

140 малчугани от Бургас твориха в арт работилници

Article image
Близо 140 деца се включиха в новата арт вълна, "заляла" част от бургаските детски градини. 

До този момент творчески работилници са разкрити в четири детски заведения – Надежда”, „Делфин”, „Чайка” и „Златна рибка”. Създадените в тях произведения вече са били изложени в различни базари и експозиции, като се подготвят и бъдещи изложби.

Специалистите, по чиято инициатива се разкриват арт работилниците, вече получиха международно признание за иновативност в процеса на работата и методиката на преподаване.

Учебната програмата, по която се подготвят децата, е съобразена с възможностите на малките творци. Въведена е и стъпаловидна система на трудност. В арт работилниците успешно се прилагат арт терапевтичните методи за работа с деца. Те дават отлични резултати при подрастващи с асоциално и агресивно поведение, стеснителност и затруднено себеизразяване.

Инициативите в арт работилниците ще стартират отново в началото на месец септември с обновена учебна програма и много новости за децата от бургаските детски градини и училища. 

През летните месеци екипа обаче няма да скучае, а се предвижда интензивна рекламна кампания в региона, целяща популяризиране на дейността.