спорт 05 юни 2017

Шампиони в леката атлетика??? Кой друг, ако не „Европул Бургас“

Article image
Четири златни, един сребърен и един бронзов медали спечелиха лекоатлетите от клуб „Европул Бургас“ от Националния шампионат за момчета и момичета до 16 години във Велико Търново.

Румен Иванов стана шампион на България в дистанцията „100 метра гладко бягане“.  Той успя да спечели и първото място в старта на 200 метра спринт, а това, че е във върхова форма пролича и в щафетата на 4х100 метра, където Румен и съотборниците му Георги Попов, Георги Ангелов и Тодор Тодоров постигнаха най-добър резултат и триумфираха с титлата.

В шестобоя Георги Попов достигна до бронзов медал в групата на момчетата, а Тодор Тодоров се окичи със сребърен медал на 200 метра..

Тодор се представи много добре и на 100 метра, където завърши на пето място.

В шестобоя Ванеса Александрова стана безапелационен шампион при момичета, а Радина Димитрова зае четвъртото място.

С представянето си състезателите от клуб „Европул Бургас“  отново защитиха статута си на истинска ковачница за шампиони .

Само преди седмица Никол Андонова покри норматив за участие в Световното първенство по лека атлетика за младежи и девойки младша възраст, което ще се проведе през месец юли в Кения. Постигането на такъв успех се случва за първи път в историята на бургаската лека атлетика.