спорт 06 фев. 2017

Лекоатлетически клуб „Европул” с нова шампионска доминация на Държавното първенство

Article image
С пет златни и два сребърни медала приключиха участието си състезателите на лекоатлетически клуб „Европул” Бургас на Държавното първенство на закрито в Добрич.

В петобоя при момичетата Ванеса Александрова подобри националния рекорд с 34 точки, а запознати с традициите в този вид надпревари споделят, че такъв резултат може да бъде постигнат от останалите състезатели, ако им се позволи да включат и шеста дисциплина към останалите пет.

На 60 метра спринт при момичетата „младша възраст” Никол Андонова постигна резултат, който не можа да бъде показан от нито една състезателка от „старшата възраст” и затова ще представлява България на предстоящата Балканиада в Истанбул в по-горната възраст. Втори златен медал Никол спечели и в старта на 60 метра с препятствия, където само една стотна не и достигна да подобри недостигнат вече 20 години национален рекорд.

Една от новите млади надежди на „Европул” Румен Иванов показа огромния си потенциал като спечели двазлатни медала на 60 метра спринт и на 200 метра спринт с отчайващо голяма преднина пред вторите зад себе си. С Румен са свързани и голяма част от очакванията на клубното ръководство за много нови успехи в тези дисциплини.

В петобоя при младшата възраст Радослав Свирецов не успя с много малко да спечели шампионската титла, но сребърният му медал показа, че той започва лекоатлетическия сезон по страхотен начин.  В „Европул” признават, че подготвят талантливия състезател за титла през лятото.

В Добрич всички бяха впечатлени и от представянето на щафетата при момчетата. Четиримата атлети бягаха в такава формация за първи път и въпреки липсата на добър синхрон успяха да спечелят сребърни медали.

Помнете ми думата, след няколко месеца няма да има кой да победи тази щафета – прогнозира клубният президент Румен Ангелов.

Според него в Добрич  с високите си резултати старши треньорът на „Европул” Петър Райков, колегите му треньори и състезателите отново са защитили реномето си на отбор, с който всички конкуренти трябва да се съобразяват.

Нашата детско –юношеска школа разби за поредна година заблудата, че в индивидуалните спортове няма школа, няма деца и юноши. Точно обратното е. В индивидуалните спортове, в бургаската лека атлетика има най-много деца и най-високи резултати. Те се виждат и признават в цялата страна – коментира Румен Ангелов.

 автор: Красимир Калудов