образование 19 ян. 2017 2017-01-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcFk2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4bc3e6c9d595121b8f9b0c0ffcf468d15ae57838/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26536.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Геймъри ще създават свои игри в Бургас

Любителите на компютърни и настолни игри в Бургас и тази година ще могат да станат част от международната инициатива Global Game Jam. 

В дните от 20 до 22 януари в Експозиционен център "Флора" непрофесионални отбори с участници на различна възраст ще имат възможност да приложат на практика креативността си и сами да създадат уникална игра. Началото ще бъде дадено на 20 януари в 14:00 часа.

Няма такса за участие, не е необходимо и играчите да притежават опит в разработването на игри или професионално да се занимават с информационни технологии. Условията за участие в своеобразния маратон допускат "геймъри" с разнообразни знания и умения. Всеки може да допринесе към създаването на концепцията, правилата, сценария или дизайна на играта. Екипите се сформират на място от напълно непознати хора. Няма ограничения във вида на играта. Тя може да бъде компютърна, настолна или улична, но задължително трябва да се вписва в определена тема, която всички отбори от целия свят ще научат на 20 януари, петък ш 18:00 часа. След съобщаването на темата, отборите имат два дни (48 часа) да създадат игра, която ще стане част от историята.

Новото тази година е, че всички участници трябва да имат навършени 18 години. За записване за участие и допълнителна информация, всеки желаещ може да посети специално създадения за целта сайт gamejam.burgaslab.org.

По традиция преди началото на хакатона ще има сесия открити лекции и уъркшопи, изнесени от експерти в гейм и уеб индустрията.

Въпреки че няма състезателен характер, и тази година събитието ще осигури много награди.

Голямата награда е осигурена в партньорство с международната организация за стипендии в областта на създаването на игри - Indie Prize (indieprize.org). Двама от участниците на Burgas Game Jam ще спечелят билети за една от най-големите конференции за разработка на независими (indie) игри в света - Casual Connect от 7-9 февруари в Берлин.

Софтуерният университет ще подари безплатно обучение в областта на IT технологиите. MusalaSoft ще награди един от отборите с настолна игра, Komplex2000 ще подари компютърни аксесоари на най-добритe, а Хамалогика ще приеме всички на организираните от тях Игрови вечери, за да поиграят заедно настолни игри или да демонстрират направена по време на джама настолна игра. Отново безценна подкрепа оказват уеб студио Creatizmo и магазини за компютри и офис техника DMS. За свежите напитки на участниците поемат отговорност бар за фрешове 3D Fresh и филтърни кани Brita, а хапване с отстъпка ще има в бистро "Тропикана" до Флората.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...