култура 15 дек. 2016 2016-12-15 2016-12-15

Burgas Reporter Ltd.

Малки таланти канят всички на приказно Коледно пътешествие

Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас отваря вратите на приказен свят тази вечер – 15 декември.

Представлението носи името „Коледно вълшебство” и ще започне от 18:00 ч. в концертната зала на училището, при вход свободен.

В празничния спектакъл участие ще вземат най-малките възпитаници на учебното заведение – децата от 1 до 4 клас. Инициативата се реализира по проект „Артистини”.

 „В това  вълшебно  време на годината талантливите музиканти, певци, балетисти  и артисти ще  подарят  на зрителите една музикална приказка. Децата ще бъдат тези, които ще я създадат и ще припомнят магията  на Коледа на всички, които все още вярват и на онези, които са забравили за нея.  Всеки ще може да открие тази магия в скромната, подкупваща красота на коледните песни, в простичките, искрени думи за благослов, в детската вяра за чудеса и сбъднати надежди.”, издават в аванс от ръководството на учебното заведение.

За да се случи коледното вълшебство, на най- малките възпитаници от училището по изкуства ще помогнат артистите от 12 клас Стоян Величков, Симеон Димов, Александър Джимджинов, Ралица Николова, Виола Янева и Вяра Алексиева.

В празничната програма е включена коледна музика от цял свят, която ще бъде изпълнена от солисти, актьори, вокални и инструментални ансамбли и балет. Коледари и сурвакари също ще завладеят сцената, очаква се и Дядо Коледа да бъде гост на празника.

Децата и преподавателите от Музикалното училище ще подарят на своята публика усещане за истинска Коледа.

 
Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...