образование 05 дек. 2016 2016-12-05 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbnd3IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5844a3fe1c4e490ab260ed5abe9cc884b80a53a7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_2419.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Студентите на БСУ завършват с вяра в бъдещето и своята реализация

На тържествена церемония днес в сградата на БСУ над 200 абсолвенти в 24 специалности получиха своите дипломи за завършено образование.

„Винаги съм знаела, че това е правилното място и правилният университет. Не съжалявам за избора си на учебно заведение и бих го направила пак. Годините тук ми дадоха най-скъпото нещо на света, а именно правилния път, информацията, образование, което за мен е най-ценното нещо. Вярвам, че дипломата ми ще даде успешен старт в живота“, коментира пред Бургаски репортер 29-годишната Фатме Али, абсолвентка бакалавърска и магистърска степен в специалност „Финанси“. 

Болшинството от абсолвентите се обединиха около мнението, че Бургаски свободен университет е отговорил на техните очаквания и вярват, че изборът на „Алма матер“  ще им даде един добър старт в професионалната реализация. Някои от тях обаче не скриха и опасенията си, че оттук нататък следват редица предизвикателства, а намирането на работа по специалността ще бъде трудна задача. 

„Годините, прекарани в БСУ, ми дадоха много добри контакти и нови познанства, научиха ме на постоянство, упоритост и борбеност. В началото беше трудно, но преодолях предизвикателства, пред които ме изправи обучението тук, като най-голямото от тях беше дипломната ми работа,“ сподели вълненията си 21-годишната Стефани Николова, бакалавър по информатика и компютърни науки. 

Младите абсолвенти си пожелаха още много успехи и вяра в бъдещето, както и работа, която да харесват и обичат, което според тях е най-важното постижение след университета. 

 Поздравителен адрес към абсолвентите отправиха кметът Димитър Николов и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

„Поздравявам искрено всички младежи, които днес получават най-ценната диплома. Вярвам във вашата мотивация и ви пожелавам да се реализирате като квалифицирани специалисти, способни да допринесат за развитието на града и страната. Не спирайте да вярвате в себе си“, се казва в поздравленията на Димитър Николов към абсолвентите.

 

 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...