18 ян. 2015 2015-01-18 2016-12-24

Burgas Reporter Ltd.

Домашната разкрасителница представя 7 лесни начина за красиви очи

очиВсеки е чувал, че очите са прозорец към душата, нали? Но какво трябва да направим, когато стресът, недостигът на сън… или просто генетичното наследство… са причина сутрин да се събуждате с подпухнали очи. В първата за 2015-та година Домашна разкрасителница на „Бургаски репортер” ви предлагаме 7 рецепти, с които да направите погледа си по-сияен, а самочувствието – по-добро.
  1. За подпухнали клепачи и тъмни кръгове под очите можете да използвате чай от лайка. 1 супена лъжица от билката се запарва в 250 мл. вода. След това се правят компреси, които се държат върху очите около 5 мин. Лайката е един от най-сигурните методи за успокояване на подпухнала, раздразнена и зачервена кожа, затова можете да правите компресите и на цялото си лице.
  2. Друго средство за справяне с подпухналите и изморени очи са резенчета суров картоф. Ако кожата ви е много суха, заменете ги с кръгчета от краставица.
  3. За зачервени, раздразнени и с тъмни кръгове очи можете да използвате и прясно мляко. Това, което трябва да направите, е да поставите тампони напоени в студено прясно мляко върху очите и да постоите 15 мин.
  4. Много лесен начин за справяне с подпухването е и „леденият масаж”. За целта са ви нужни обикновени кубчета лед, с които да обтриете леко зоната около очите. Масажът трябва да продължи около 5 мин.
  5. Лесна маска с банан също ви гарантира красив поглед. 1/3 от плода се смачква на каша и се нанася около очите. А ако кожата ви е суха, към пюрето сложете и няколко капки зехтин или бадемово масло. Маската стои около 10 мин., след което се изплаква с топла вода.
  6. А ето и една рецепта за бързо справяне с подпухналите очи и отпусната кожа под тях. Разбъркайте 1 белтък почти на пяна и после намажете под очите си. Кожата веднага ще стане по-стегната и ще изглежда много по-малко подпухнала.
  7. Като алтернатива на горепосочения „леден масаж” ви предлагаме и един метод с лъжици. Да, става въпрос за най-обикновени прибори за хранене. Оставете ги за 10-15 мин. В камерата, а след това се настанете удобно и поставете лъжиците на очите си. Само за 10 мин. подпухналостта ще намалее.
Коментари