образование 01 сеп. 2016 2016-09-01 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Без „забележки“ в новите бележници

През новата учебна година бележниците вече ще имат графа „Отзиви и информация“, вместо досегашната „забележки“.

Екипът на Министерство на образованието и науката направи промените, след като през май второкласникът Боян Ганев написа писмо до министъра с молба графата за лоши прояви на децата да бъде премахната.

Бъдещият третокласник Боян Ганев пръв видя как ще изглежда новият ученически бележник, за чието създаване е „виновен“ той.

„Искам да кажа на всички преподаватели, че похвалите са нещо, което всеки има нужда да чуе, за да работи по-добре. Децата също работят много в клас и вършат важни неща. Благодаря на Боян за неговото лидерство и на моя екип, който чу молбата му. В ученическите бележници вече  няма забележки. Има съдържание на учителските наблюдения“.

Това каза при срещата с третокласника министър Кунева и се обърна към него с думите: „Ето така се променя светът!“. 
Вместо "Забележки" в новите бележници има графа "Отзиви и информация"

Тя му пожела през новата учебна година да даде поводи на родителите и учителите си за много похвали. „Ние можем да създадем място за похвали, но за да имаш похвала, си отговорен само ти“, каза му още Меглена Кунева.

От тази учебна година бъдещият третокласник ще учи в 121 СУ „Георги Измирлиев“. Миналата година той беше записан в 51 СУ „Елисавета Багряна“. На срещата днес Боян обясни, че обича часовете по физическо възпитание, а министър Кунева се съгласи, че спортът е изключително важен за подрастващите.

 
 

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...