време за прогноза 27 ноем. 2023 2023-11-27 2023-11-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGlBIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--29ba722dd66f572a952f9b8a4c2b5fa810fcc145/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/scool%20boys%20and%20girls.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Има голяма надежда за Бургас ...заради изобилието от талатливи ученици

Ще си позволя да споделя с вас за един момент на силно затруднение, което изпитах.
 
Изпитанието, което трябваше да преодолея, беше свързано с това, че през изминалата седмица бях част от комисията, която пое отговорността да избере претендентите за отличието "Ученик на годината".
 
Знам, че някои от вас презрително ще кажат "Абе, да ти имаме затрудненията на тебе".
 
Но повярвайте ми, с колегите бяхме невероятно затруднени да направим своя избор заради изобилието от талант и знания, демонстрирани от бургаските ученици от 1 до 12 клас през 2022 и 2023 година.
 
Докато се запознавахме със сравките за успехите им в различни регионални, национални и международни състезания, си мислех, че можем само да се гордеем с децата на Бургас. 
 
Постиженията на абсолютно всички номинирани ученици, от които трябваше да изберем неколцина, бяха наистина впечатляващи. Ето това беше затруднението. Как да бъде избран, да речем, един от всичките достойни седем или осем. После втори, трети. Как да бъде оформена финалната тройка от претенденти в различните категории?
 
Докато взимахме тези решения, си мислех, че сме длъжни да направим всичко по силите си, за да осигурим на тези деца всякакви причини да останат в нашия град или да бъдат свързани с него след време, когато превърнат някои от своите разностранни таланти в своя професия.
 
Мислех си, че трябва бъдем благодарни на родителите, че са отгледали и възпитали такива невероятни деца.
Мислех си, че дължим благодарност и към учителите, че шлифоват тези умни ученици, с които са свързани надеждите ни за по-хубав Бургас след години.
 
Накрая претендентите за участие във финала бяха избрани. Сега са на ход хората от Бургас и съставните селища в общината. Всички могат да гласуват.
 
Участниците в конкурса са разделени в различни категории. Можете да подкрепите вашия фаворит в платформата за гласуване, до която ще достигнете ето ТУК
 
А иначе, снимката е илюстративна, разбира се.
 
Ха, че то време за прогноза станало.
 
Днес ще е слънчево, но студено. Със сигурност в Бургас и в региона няма да вали сняг. Но пък вятър ще си имаме предостатъчно. Не знам за вас как се справяте със студа, но аз си загубих каскета и ще трябва да се щурам из магазинната и търговска мрежа, за да диря покритие за оголялато ми теме.
 
Нека е хубав денят ви.
 
автор: Красимир Калудов
 
 
Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...