политика 12 юли 2021 2021-07-12 2021-07-12 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1ozIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--09ac551ec6715e7b838f1c71e11c002a3ef1b574/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/026.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Приоритетите на ИТН - опит за разтърсване на политическата система

Самостоятелното правителство на партия „Има такъв народ“ ще изпълнява в своята работа няколко приоритета.

Изграждане на необходимия брой детски градини в страната, които да поемат всички деца.

Строителство на чисто нова детска болница.

Предвижда се закупуване на 1 млн. броя таблети и лаптопи за всички ученици и преподаватели.

В бъдещия кабинет на ИТН, ако получат управлението на страната, си поставят за цел закупуването на необходимия брой медицински спасителни хеликоптери.

Строителството на всички магистрали ще бъде завършено, ако е нужно и чрез  концесиониране.

От ИТН посочват като приоритет изграждането на магистрала „Черно море“ от румънскката граница, през Варна и Бургас, до турската граница.

Българската банка за развитие ще бъде приватизирана чрез продажба на 51% от акциите и на стратегически инвеститори и продажба на останалите 49% от акциите през Българската фондова борса.

Ще бъде въведен и нов модел в обществените поръчки и ще се сложи край на непрозрачното авансово плащане на определин кръг от фэирми.

Кабинет на ИТН ще работи и за въвеждане на дигитализация на услугите и за съкращения на държавната администрация. Ще бъдат закрити спец съдът и спец прокуратурата.

Приоритети са въвеждане на мажориатрен вот и електронно гласуване, както и партийна субсидия от 1 лв на глас.

Ще се работи за ускорено изграждане на газовия интерконектор с Гърция,

От ИТН обявиха амбициозно намерение да подадат заявление за участие на България в Европейската космическа агенция и да бъдат изпратени двама български астронавти към екип на НАСА, а към тях да бъде включен и астронавт от Северна Македония.

Целта е да не гледаме от срам към земята, а към звездите – обяви Слави Трифонов, лидер на „Има такъв народ“

Според него приоритетите ще бъдат защитавани в Народното събрание, което трябва да си върне достойнството,

Това са приоритети на мнозинството българи, но дали са приоритети на мнозинството депутати, това ще видим – коментира Трифонов.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...