ориентири 11 март 2020 2020-03-11 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVJpIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5474766ce5f318a55cb884b488eaf5c55d7d2ed0/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_37200.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Агенцията по заетостта временно ограничава срещите с посетители

Във връзка с епидемичната обстановката в страната и мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19, Агенцията по заетостта ограничава организирането и провеждането на групови форми за предоставяне на посреднчиески и специализирани услуги на търсещи работа и работодатели.

До края на месец март се отменя провеждането на планираните трудови борси в страната.

В бюрата по труда ще бъдат преустановени груповите форми за професионално ориентиране, кариерно консултиране, мотивиране и консултиране чрез Ателие за търсене на работа на безработни лица. Изнесените услуги в отдалечени населени места и райони чрез мобилните бюра по труда, изнесените работни места и приемни на Центровете за заетост и социално подпомагане ще се предоставят в актуализиран график по дни и часове, осигуряващ равномерно обслужване на малки групи от хора.

 

Ръководството на Агенцията по заетостта вече изпрати на своите служители в страната подробни указания за безопасност във връзка с повишения риск от вирусни/инфекциозни/респираторни заболявания като набор от превантивни мерки. Днес, с цел ограничаване на риска от разпространение на вируса COVID-19, бюрата по труда в страната получават допълнителни инструкции за организация на работата по начин, който да не води до струпване на клиенти в работните помещения. Специално внимание е отделено на необходимостта от повишаване на хигиенните мерки – редовно проветряване, почистване/дезинфекциране на работните помещения/бюра най-малко 4 пъти дневно, както и спазването на добра лична хигиена. Като част от предприетите мерки, Агенцията по заетостта осигурява на  служителите предпазни маски.

Агенцията по заетостта ще продължи да предоставя актуална информация и посреднически услуги на клиентите си, прилагайки всички възможни канали за неприсъствена комуникация, в т.ч. по телефон, електронна поща, чрез сайта на Агенцията, медии, социални мрежи и други.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...