ориентири 05 март 2020 2020-03-05 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDQzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a15afeae7c609db2fab1dc3f4150a06b2e4bc0af/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_37148.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Търсят се най-добрите фотографии, запечатали работещия човек

Агенцията по заетостта организира фотоконкурс на тема „Трудът през фотообектива”.

Темата не е избрана случайно. Тя е свързана с 30-годишнината от създаването на институцията.  

В конкурса могат да участват професионални фотографи, както и любители, провокирани от многообразието в света на труда. Всеки, който желае да се включи, трябва да представи максимум 3 фотографии, които „улавят” моментите на работещия човек.

Инициативата се организира чрез електронната платформа voubs.bg, която ще бъде достъпна онлайн до 10 април, когато е финалът на конкурса. Желаещите трябва да се регистрират в платформата и да си направят профил.

Оценяването на фотографиите ще се състои между 8 и 12 април 2020 г., а победителите ще бъдат излъчени на 15 април на платформата voubs.bg.

Членове на журито ще бъдат популярните професионални фотографи Лилия Йотова, Цветан Томчев и Соломон Франсес. В екипа на оценяващите ще са още заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и представителят на организатора – главният директор на главна дирекция „Услуги по заетостта” в Агенцията по заетостта Кремена Калчева.

„Поставяйки труда във фокуса на този конкурс, Агенцията по заетостта цели да провокира професионални фотографи, както и любители, да представят своя личен или пък нестандартен поглед към света на работещите хора – многообразието от дейности и емоции, които заемат по-голямата част от нашия съзнателен живот. Очакванията са на базата на техническите и творческите умения на участниците да се събере качествена експозиция от фотографии, които „разказват” за многообразието на труда.”, коментират организаторите.

30 от най-добри фотографии ще бъдат показани на фотоизложба, организирана от Агенция по заетостта на едно от най-емблематичните места в гр. София – Мостът на влюбените, на 29 април 2020 г., където ще бъдат наградени победителите. След това снимките ще бъдат изложени на постоянна експозиция в бюрата по труда в страната.

Официални партньори на събитието са Асоциацията на професионалните фотографи в България, както и ФотоСинтезис – територия, запазена за фотографска изява. 

Фотоконкурсът поставя началото на поредица от събития, които ще припомнят за богатата история на Агенцията по заетостта и 30-годишния ѝ принос за развитието на пазар на труда чрез активната работа на нейните 107 бюра по труда и множество филиали в страната.

Повече информация за условията на конкурса може да се намери ТУК:

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...