ориентири 03 фев. 2020 2020-02-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBclU0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--11d62d237e2612189b4958676642ce5b7ec307ca/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36863.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ето кой е големият победител на Global Game Jam в Бургас

Отборът "Чехли с пясък" е тазгодишният победител на Global Game Jam в Бургас.

Неговите членове сътвориха настолната игра с карти CLEAN-UP CREW. Това е кооперативна настолна игра, в която екип от герои трябва да поправи всичко изпочупено вкъщи след лудо парти, преди да се приберат родителите на домакина. Интересното е, че тя има и дигитално приложение, което отброява времето и сменя нивата на трудност.

Общо 11 бургаски отбора се включиха в международната надпревара. Тe твориха в рамките на три дни - 31 януари, 1 и 2 февруари, в Експозиционен център "Флора". Тазгодишната тема беше "Поправка".

Разработките бяха оценявани от професионално жури – специалисти от големи софтуерни фирми ScaleFocus и IBA Group, както и 2D артист от варненското гейм студио BYV Games.

Второ място в състезанието завоюва отбор "Havlijka Team". Тяхната игра носеше името ReparatoR - единственият оцелял на разбил се кораб, се опитва да го поправи, преди водата да нахлуе вътре.

Битката за третото място беше много оспорвана, тъй като два отбора се оказаха с еднакъв брой точки. Все пак журито оцени едната игра по-високо.

Така на трето място се нареди отбор "Славяни" с играта Robosaster. Геймът им беше на три нива, със стрелби между роботи, които са с по няколко живота. Целта обаче е не да убиеш роботите, а да ги поправиш.

Четвъртото място беше за отбор "Лисичките" за играта им F.O.X.S.A. Действието се развива на една космическа станция, управлявана от лисици - космонавти. Удря ги метеорит и единствената оцеляла лисица се опитва да поправи летателния апарат.

Всички отличени отбори показаха оригинални идеи, изцяло авторски арт и аудио оформление.

Burgas Game Jam се утвърди като водещо събитие в разработването на компютърни и настолни игри. То се организира от Сдружение "БургасЛаб", с подкрепата на Община Бургас.

Ето и игрите на останалите отбори:

Отбор Domaintor, игра Sudo Escape

Отбор Shatterd Soldiers игра The Story of Peter Ivanovich

Отбор 418. I'm a teapod, игра Dr. Fruit

Отбор Победа, играта RepairIO

Отбор Извънземното, игра Jin - Ji - Plyaktor

Отбор CyberWolf, игра Repair Shop

Отбор Ruby Games, игра House Repair.

Всички игри мога да бъдат разгледани на сайта на Global Game Jam ТУК

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...