ориентири 09 дек. 2019 2019-12-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZzVWIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a10c8591294a8eb3e16865ea42f0486a73b184ac/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36409.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Талантливи бургазлийчета получиха награди от конкурса „Аз-детето на морето“

В навечерието на Никулден с много вълнение и детски усмивки премина празникът на Центъра за талантливи деца в града.

Финалистите от I- вия регионален конкурс за детска поезия „Аз-детето на морето“ тържествено получиха своите медали, грамоти и награди. Членове на журито бяха известният български поет и драматург Недялко Йорданов, поетесата Роза Боянова и писателката Надежда Динева.

Младите талантливи поети получиха не само своите първи заслужени призвания, но и изключителната възможност да продължат да развиват писателските си дарби напълно безплатно в пилотния проект по творческо писане за малки деца „Моите малки истории“ на центъра за млади таланти.

Тържеството започна с магията на българската народна музика, изпълнена от детска фолклорна формация „Зеленика“, с ръководител певицата Мария Маркова Халачева.

Програмата  продължи с официалното награждаване на малките бургаски поети. Недялко Йорданов приветства всички 19 наградени деца, разказа им за своя старт в писането и им пожела да продължат своя творчески път и да не се отказват пред трудностите. Малчуганите представиха своите стихчета и  предизвикаха бурни аплодисменти сред многобройната публика.

Празникът завърши с прекрасните гласове на вокална група „Морско синьо“, с ръководител Мариета Секлемова, гостите имаха и възможността да посетят благотворителния коледен базар на центъра и да си закупят ръчно изработени уникати от талантливите деца на центъра. 

„Вече десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Първият ни конкурс за детска поезия отлично изпълни целта си да стимулира детското въображение и да насърчи интереса на най-малките към поезията. Щастливи сме, че в Бургас открихме толкова много даровити деца и се радваме, че те ще имат възможността да развиват таланта си като се обучават надграждащо в нашия център. Сърдечно благодарим на Недялко Йорданов, Роза Боянова, Ваня Желева и Надежда Динева, че ни подкрепиха в мисията ни да даваме шанс на таланта“, заяви Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и основател на центъра за таланти в Бургас.

Тя допълни, че предстоят още много проекти, състезания, олимпиади, конкурси и благотворителни кампании, в които могат да се включат всички деца на Бургас.

Коментари

ориентири ...


различно ...


време за прогноза ...