време за прогноза 03 авг. 2018 2018-08-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb3BOIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--54dda50a2b4287bdb7af13f62c485ac4989e916d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_32078.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кои наши съоръжения и красоти се виждат с невъоръжено око от Космоса

Казват, че Великата китайска стена е единственото съоръжение, плод на човешка ръка, което се вижда от Космоса.

Обаче ако питате някои ревностни партийни членове и симпатизанти на управляващото мнозинство, би трябвало екипажите на космическите кораби  да могат да виждат и автомагистрала „Тракия“ и новата спортна зала в Шумен. Ама, не ги питате, нали…защото сте зълодяи и клатите стабилността.

Предполагам, че една сутрин членовете на екипажа от международната орбитална станция са се събудили и шокирано са видели от Космоса, че на родната планета освен Великата китайска стена вече ясно се открояват и други съоръжения, плод на човешка ръка.

Търкат очи и се чудят какви с тия чудеса по българският Юг и българския Север и по Изтока също.

 А истината е, че понеже чакахме от юг да ни нападнат пълчища скакалци, затова издигнахме  голямото съоръжение, чието име е забранено да се изговаря и изписва заради националната сигурност. 

Обаче наскоро се чу, че от север се готвели да ни атакуват легиони, дори цели стада от румънски прасета, които носят със себе си чума по свинете. И хоп…там беше издигнато преградно съоръжение. Едно такова хем ниско хем възпиращо.

И строителите на северното преградно съоръжение докладваха, че при това положение четирикраката свинщина няма как да нахлуе у нас.

Нямало прасе на този свят, което да прескочи оградата, демек „Спете спокойно деца“

Също като в „Игра на тронове“, където на север стои Вала и пази седемте кралства от белите бродници. Но да не се отклоняваме от темата.

Докъде стигнахме? Ах, да…до изтока.

Екипажите на космическите кораби сигурно вече виждат с невъоръжено око на източната ни граница третата стена, тази от шезлонги и чадъри, които поради своята недостъпност за гаврошовци като мен, превръщат плажовете в недостъпна зона. Гледат космонавтите чадърите и цъкат с език „Тия българи, какви стени вдигат, бе“

Вече се притеснявам, че докато се усетим и ще ни затворят границите от четири страни с огради.

От юг съоръжението ни пази от мигриращи скакалци и вируси, от север се изправя против скачащи свини, а от изток …на изток огражденията се оказаха нужни, за да възпират желаещите да скачат от бургаския мост под Казиното с железопътна релса на вратовете..поне такова щение обяви един народен представител.

Засега на Запада огради няма, защото се занимаваме с интеграция на Западните Балкани, което е деяние хубаво само по себе си.
Стени, стени, ама г-н Очите прескочи една от границите и се запиля по таз тежка чужбина и сега иди го търси. 

Научаваме се, че управляващите искат да превърнат психическия тормоз в наказуемо престъпление. Вместо да мърморите „Всичката Мара втасала“ вникнете в добрата идея. Има толкова телевизионни реклами, които влизат в състава на деянието „психически тормоз“, така че очаквам да бъдат заведени доста дела за обезщетение от пощръклели телевизионни зрители.

Прякото телевизионно излъчване на футболния резил с отпадането на един роден футболен гранд от някакви лихтенщайнци тормоз ли е ?

А прякото излъчване на петъчния парламентарен контрол психически тормоз ли е?

А вас кой ви би по главата да изчетете целия този безумен текст дотук?

Има толкова много въпроси и толкова малко отговори.

Ей, ги на. Апъл или Епъл надхвърлили 1 трилион долара пазарна капитализация, демек компанията на Стив Джобс,  мир на праха му, струва над 1000 милиарда долара.

Ей…само си представете тази компания да беше българска. Какъв данък печалба трябваше да платят у нас. Ами, какви данъчни ревизии щяха да им бъдат изпратени. А дали щяха да бъдат посъветвани да си държат парите в точно определена банка?

Айде сега…звуча като комплексар. За такива идиоти като мен статистиката казва, че безработицата е рекордно ниска, а премиерът съобщава, че имаме 2 млрд. лева бюджетен излишък. А на нас идиотите ни дай да мърморим.

Снощи гледах документален филм за бившия словашки премиер Владимир Мечиар и за неговия наследник Роберт Фицо.

И двамата говореха за стабилно управление…а от своя страна словаците, моля ви се, говорят за тях …ами, някак неласкаво. Можеш ли ги разбра тия хора. Не им пука за нищо и не славославят почтително управниците си.

Тази сутрин покрай плажа, познат като „Атанасовска коса 2“ в Бургас имаше линейка и полицейски автомобил. Куп служебни лица щъкаха край брега, за да анализират някакъв случай…може би…имаше удавник, не знам. А на двайсетина метра от мястото на събитието имаше рибари, които си мятаха въдиците. Абсолютно невъзмутимо.

Нямаше журналистически екипи, които да налазят с камери и с микрофони …хм…случая. А аз абсолютно непрофесионално не отразих случилото се. 

С това исках да ви кажа, че каквото и да се случва, обикновените хора си мятат въдиците и не им пука за нищо. Иначе казано дали някой ще строи огради или стабилност, на хората им е все едно, ако джобовете им са празни.

Тук някъде поради изчерпване на дневния ред ще приключвам, защото вече дори и аз не знам какво иска да каже авторът.

А сега е време за прогноза.

Днес ще бъде топло, слънчево, задушно, горещо и потно. Максималните температури в Бургас и в региона ще са около 28-30 градуса.

Нека бъде хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

време за прогноза ...


ориентири ...


пред олтара ...