различно 06 март 2018 2018-03-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ3c1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--edc4774ab2be7d329ab6eab56623c19a9848d65b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30560.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За професорската република, правителство от архонти и за други пози от българската политическа Камасутра

При условие,  че в Мила Родино Ти СИ Земен Рай вече сме изпробвали всички пози в политиката и всички актове завършиха  по един крайно неприятен начин за една от страните, прозвуча много стряскащо това, че режисьорите на продукцията  ни предлагат да се включим и в най-сложната конфигурация, тази на ПРОФЕСОРСКАТА РЕПУБЛИКА…

Пардон,  президентската република. . 

Общо взето във всички пози от политическата  Камасутра  у нас средният българин винаги е от онази страна, която все е …ами, в по-незавидно положение. 

След политическите полюции на Ж. Г., Я. Я., Н. Б. цялата патриотична плеяда, либералните майстори , царската свита, клюмналата десница, коалиционните перверзии, свитата левица, народняшката партия  дойде ред и на професорите. Иначе казано те са готови да ни оправят.

Забелязвате ли, че кандидатите да ни оправят у нас са безбройни. А накрая прее…прее… оправените де,  сме все ние.
Според традициите в родната политическа Камасутра средният българин е винаги от ...оправената страна


Професорска република. Професорски правителства. Питам се как при толкова умни и способни професори  у нас има толкова високи нива на простащина и глупащина в страната? Та нали всички управляващи са били студенти именно на професорите?

Не ме разбирайте неправилно. Аз много уважавам професорите или поне някои от тях.

Преди време един професор ми призна с голяма болка и дори с гняв, че университетите у нас създават хиляди безработни с дипломи. Е, него никога няма да го сложат в бъдещото  хабилитирано правителство. Друг професор пък денонощно поправя правописни грешки не само на своите студенти. Има лична кауза да се бори за съхраняването на чистотатата на българския език. …но и него, всъщност тя е нея, няма да я изберат в бъдещото правителство в бъдещата професорска република. 

Но знаете ли. Боя се, че когато и професорският експеримент отмине, ще дойде ред на следващата екстравагантна конфигурация.

Кабинет от носителите на титлите Доктор хонорис кауза, еее…тогаз ще се изпълни онова старо всенародно желание „Ицо Стоичков президент, президент, Ицо Стоичков президент, президент“ или защо не „Менда Хонорис Кауза Стоянова президент, президент“

А накрая, малко преди закриването на държавата, последното правителство ще бъде съставено от архонти и от ръкоположилите ги отци. 

Ако тази изпълнена със святост конфигурация вече не ни оправи, не знам коя.

Но поне времето се оправя.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до около 10 градуса, ще има облаци и краткотрайни валежи. Е, затопля се, а снегът се топи.

Не се притеснявайте. Винаги ще се намери желаещ да ви оправи.

Нека е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...