различно 27 фев. 2018 2018-02-27 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaEZJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6556eb1a2b938fb1942cd74ff336465d621d2857/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30513.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Животът у нас постоянно е с жълт или с оранжев код за ...стабилност

В последно време постоянно ме тресат пристъпи на тревожност. Кажи речи всеки ден общината или държавата обявява някакъв код

Но, не някакъв си измислен код „счупена стрела“, а жълт код или оранжев. 

Животът ни стана изцяло кодиран, а кодовете му сочат постоянно някаква опасност. 

Днес е оцветен в жълто , а утре в оранжево.А туй ще рече, че когато е в жълто, живот ли бе да го опишеш,  а когато кодът е в червено, разровиш ли го, ще мирише и ще горчи като отрова, демек тогава животът изобщо не става да се живее.

Сняг се сипе на парцали,

Сделката с енергото е чиста…

Така ли?

Младо и старо  вече втора седмица се упражнява с остроумия на  гърба на ОШфорната милионерка  мадам Ги, която от туй гняздо на герои Пазарджик скочи направо в дълбокото на енергийната джунгла.

На мен не ми се нрави това отношение към българските милионери и особено към имената им. Зер ако не беше Гинка, а Жюнивиев или Джини ъф дъ ботъл, демек Духът от бутилката, щеше да е по-хубаво, тъй ли?

Човек за едното красно име живей  – както казваше Рачко Пръдлето нейде из „Под игото“

Затуй ви призовавам. Стига сте ровили в сделката с чешкото енерго. Пито платено,  дърт козел млада върба  лющеше.  Енергото го пишете на сметката на кака ви Джини или на госпожа Ги. Пък и какво толкоз е станало. Тя е купила някакво си електроазпределително дружество. Виж ако Гинка беше изкупила гинко билобата в цялата страна, тогаз вече щеше да стане страшно. Нямаше да помним нищо.
А колективната памет е нещо, което правителствата не обичат

Спомням си ,че през есента тук по нашия край пристигна регионално развит министър и засади някакви кипариси край автомагистрала „Тракия“, че като завали сняг зимата и задуха вятър, тия екзотични дърве да не дават на преспите да трупат по пътя.

И ето, заваля сняг и пак затвориха магистралата. Е, какво стана с тия кипариси? Потънаха в снега май, а уж трябваше да го спират. 

Ама пък поне със засаждането на фиданките край магистралата намалиха парниковия ефект.

Сега ви оставям да се спасявате от  оранжевия код и ще ви споделя, че днес се очакват нови ветрове, нови снегове и максимални температури между -5 и 0 градуса.

Е, нека е хубав денят ви

автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...