различно 24 ян. 2018 2018-01-24 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBak5IIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--5d45bfedbdad3feee7b30725b7035bff31962b93/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30185.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Според легендите Херкулес изринал Авгиевите обори не с вот на недоверие, а с двете си ръце и после пуснал водата

Добро утро добри хора.

Предполагам, че днес собствениците на слънчеви панели, монтирани  върху покривите на къщите и на соларни паркове, чучнати на някой хълм,  ще си хвърлят шапките от радост, защото времето ще е слънчево и ще произведат доста ток, който ще пробутат скъпо и прескъпо в енергийния микс.

Една възслаба синоптичка манекенка по телевизията точно туй предрече. По Южното Бетономорие щяло да бъде слънчево, но пък щяло да е много студено с максимални температури от 4 градуса.

Е, няма пълно щастие, както казва моят кум и офицер от запаса Р.И.  Но пък той е привърженик на теорията, че пълният стомах замества пълното щастие и няколко пъти в седмицата е …ъъъ…напълно щастлив.

В името на всеобщото щастие нашата църква призова всички българи в тия дни велики, славно време на европредседателството да се молят срещу приемането на Истанбулската конвенция, демек да се молят срещу признаването на третия пол, срещу туй сатанинско нещо.  Като нищо ще увлекат широките народни маси след себе си, но…

, ...но същите тия широки народни маси стъпват относително рядко в храмовете и май не мислят много как ще спасят душите си. Спасяват се поединично

Но днес вместо душите е по-модерно да се спасява Пирин. Защото по Бетономорието, пардон по Черноморието не остана какво друго да се спасява. Как се пееше в онази стара песен? Бетон по всички планини, бетон в реки и долини, небето като от коприна, бетон залива моята родина.

А казано е, че спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Затуй спасението с молитви и с вотове на недоверие няма да стане. 

Той Херкулес е изринал купищата тор от Авгиевите обори не с молитви или с вот на недоверие, ами с две ръце и с лопата.  А, да…и после пуснал водата, за да отмие мръсното. 
Какво искам да ви кажа ли? Край Разнородното събрание  река не минава, така че там натрупванията от тор няма какво да ги отмие. От опозицията се сърдят, че премиерът не отишъл на крака да му връчат своя вот на недоверие, пък той, човекът също изпитва недоверие към опозицията и не му се занимава изобщо с нея. Тъй че нищо не искам да ви кажа….само си говоря,  докато чакам дъщеря ми да закуси, че да я водя на училище.

Айде, нека е хубав денят ви и да са хубави и добри хората, които срещнете в него.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...