различно 17 ян. 2018 2018-01-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdnRHIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--adef61745a9ec9355b344407ad30da1f427de484/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30121.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Уж са дни велики, славно време, а на опозицията не и дреме и иска вот на недоверие

Дни велики, славно време …това е европредседателството според управляващите, ама ето…злите сили клатят  стабилността . 

Всъщност, като се замисли човек, то нали това е и длъжностната характеристика на всяка зла сила…да пречи на добрите. 

В нашия роден театър, с елементи на цирк, ролите са раздадени на актьорите. И в този спектакъл, който ние щем или не щем гледаме всеки ден, добрите управляват, а лошите кряскат от страни.  Така е било ,така и ще бъде.

Така пише в сценария, но интересното е това, че в представлението уж лошите обясняват, че уж добрите са всъщност лоши. Объркващо е.

А зрителите гледат  изпълнението на актьорите и играта им изглежда слаба и посредствена.

Знаете ли, кое може да обедини управляващи и опозиция? Не, не е гласуването на по-висока работна заплата за народните трибуни. Не бъдете тъй завистливи. Нека си харчат парите със здраве.

Те се обединяват винаги в онези моменти, когато трябва да кажат на хората   „Вие нищо не разбирате и нищо не ви я ясно“ 

Винаги идва този момент. Изтъпанват се от политическата сцена и казват на зрителите в театъра и ли в цирка „Нищо не ви е ясно, затова слушайте и ръкопляскайте“ и се сърдят и обиждат, ако не ги дарим с конграчулейшъни.

И в тези дни велики, славно време на европредседателството има вот на недоверие. Според добрите лошите искали да си покажат магарията пред високите европейски гости и въпреки ,че нищо нямало да постигнат, ето на…внесли вот на недоверие.

Според уж лошите, които претендират, че те са добри, пък точно сега било времето.

Всъщност гледаме сблъсък между „Недосегаемите“ и „Недоверчивите“ , а цялата постановка е слаба и посредствена, но….

Но вотове  на недоверие трябва да има. Иначе и добрите и лошите потъват в сладка дрямка.

А вие днес можете да дремнете, защото навън ще е хладно и влажно, облачно и ветровито, а максималните температури ще достигнат около 10 градуса в Бургас и в региона. Е,хладно ще е, но не и студено.

И позволете да ви споделя. Днес май фирмата за саниране ще разопакова нашия етаж и вече ще можем да гледаме към небето и към града не през метално скеле и перде, а просто така…с кеф.

Нека е хубав денят ви. 

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...