различно 20 дек. 2017 2017-12-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbE5HIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--0ada055f1d6424526481ac6eac1485eacb5f4308/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29856.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ще бъде слънчево, а птиците ще изписват с телата си в небето думата "Стабилност"

Ще бъде слънчево, максималните температури в Бургас  и в региона ще достигнат 4 градуса, ще духа умерен вятър, а птиците ще изписват с телата си в небето думата „стабилност“.

Могат да се опитат да изпишат и „европредседателство“, но засега тази хореография още се уточнява  и изпипва от ресорния министър и от ръководството на фирмата, която е спечелила обществената поръчка за този вид дейност.

От няколко сутрини в една телевизия  четат писма на деца до Дядо Коледа и много се забавляват. Еее, ако можеше да покажат писмата на родителите до добрия старец, тогава щяхме да се смеем повече, а можеше и да плачем.

Много хора плачеха, а други се смееха, когато в огромната спортна зала на баскетболния клуб „Лос Анжелис Лейкърс“ издигнаха фланелката ,туй де..потника на легендарния Кобе Брайънт с неговия номер  до тавана на спортното съоръжение и по този начин отправиха  послание към целия свят, че никой повече няма да играе с този номер, защото Кобе Брайънт е единствен и неповторим и никой баскетболист по света не заслужава да носи този номер на гърба си.

Уважително, нали. Жест изпълнен с благодарност.

А у наше село какво правим с легендите. 

 Не ги уважаваме никак. Вместо да издигнат до тавана на залата на славата потниците на Иван Костов, на Симеон Сакскобурготски, на  Сергей Станишев, на Пламен Орешарски, на Бойко Борисов, пардон без последния, та ..вместо тържествено да им издигнат потниците  с техните номера, хората ги смачкаха на топка и ги хвърлиха на боклука и казаха „Никога повече тия няма да излязат на терена  на политкиката и никой никога повече няма си купи билет, пардон ….да тусне бюлетина за тях“

Ами, неуважително е, мама му стара. 

Интересно е това, че един премиер два пъти сам си хвърли министър-председателския потник, ама зрителите три пъти го връщат на терена. Каква ли е причината. Много го обичат или искат да му гледай сеира? Времето ще покаже дали ще го издигнат до тавана в Залата на славата или ще го захвърлят в коша за боклук. От неговата игра на терена зависи в края на краищата.

Е, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...