различно 14 ноем. 2017 2017-11-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFJGIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cb4ae1e74520a0c0850327b71a3e0170c7eb684d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29505.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Вторник ще донесе на едни слънце и топлина, а на други ...златен пръст

Представям си как чувате по радиото или виждате в някой сутрешен телевизионен блок прогнозата за времето и оттам ви казват, че днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 18 градуса. После ококорена мома синоптичка добавя, че топлият южен вятър щял да се ориентира от север!!! Как бе, момиче!!! Това не е ли съвсем друг вятър? Южният няма как да стане северен.

И мнозина ще извикат едно  патриотично „Въйййй“, въпреки че възклицанието е по-скоро с турски или арабски произход, а евроориентираните ще изпуснат едно „Уаааууу“. Защото са модерни и дори да ядат чесън, то е защото са почитатели на френската кухня, а не простаци от Балканите.

Туй възклицание „Уаааууу“ откъде се появи в нашето ежедневие. Масово навлезе. Отвсякъде се лее. Гледаш някоя мома, която по-скоро прилича на създание, което през две минути казва „Мууууу“ , а в следващия момент разтваря хилауронови устни и те дарява с едно  „Уаааууу“.

Но нека не звуча като злобен сексист, защото и бая момци също възкликват  по същия купешки „Уаааууу“ начин. Стига с тия възклицания.

Дали е случайно това, че последният  роман „Произход“ на Дан Браун излиза на български език едновременно с опита на ГЕРБ да ревизира приватизацията у нас и съответно  произхода на нечии родни богатства. Мен ако питате, съвпадък е. Едва ли някой е планирал и двете. Де, толкоз стратегическо мислене в наше село.

А питате ли се когато стана ясно, че ГЕРБ ще ревизират всички приватизационни сделки  у нас, но нямало да ги развалят, какви възклицания се чуха? 

„Ваштамама“ , „Бахмаамустара“  „Да ви …мамата“ и други такива. Някъде се чу и „ха, ха,ха“.

Иначе освен всичко днес ще е слънчево, топло и …обаче вече свършва хубавото време. Предстои застудяване. Ами, да. На северната ни граница като няма защитно преградно съоръжение и вятърът преминава както си иска. Ето, от юг нищо не идва, защото преградата  бди и пиле не може да прехвръкне над нея. Под нея обаче може, според Елена Йончева.

Но пък винаги една ограда може да бъде заменена от барикада, нали.

А във вторник управляващото мнозинство пак ще търси златен пръст, за да се самозадоволи.. Хубаво, ама традициите показват, че обикновено от употреблението на този накрайник в политиката накрая всички българи оставаме с пръст в уста или с пръст в…на друго място.

Как пък тъй веднъж управниците  не почнаха да търсят мозък, а все златен пръст им се иска. Извратеняци таквиз.

Уаааууу, ама и аз се унесох нещо. Моля, да ме извините, ако тонът ми е бил циничен.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...