различно 17 окт. 2017 2017-10-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb1pFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--314596f7938e2c7b43dae02ca46271ff5876e642/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29216.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Значи синоптичка с потник може, а чичо с потник не може. Това не е ли двоен стандарт?

Все се сещам за онази песен на дует „Ритон“ , с която съпружеската двойка убеждаваше прогресивната общественост в това, че „Вторник е добрият ден“

Не знам, като хвърля поглед към сутрешните телевизионни блокове, точно във вторник светът изглежда така, сякаш наближава своя край…

Ето, например съчетанието между история за питбул, който захапал момиче и странна репортерка, която е захапала бащата на момичето с въпроси, силно ме напряга и изпълва с напрежение. Денят изобщо не носи белезите на нищо хубаво…

Добре, че са възторжено припърхващите синоптички с ококорени оченца и нацупени устенца, за да ни уверят в задаващите се пред нас хубавини.

Сами преценете.

Днес ще разполагаме със слънчево време, с безветрие  и с максимални температури от 23 градуса в Бургас и в региона. Добавете към това макроикономическата стабилност, увеличението на минималните пенсии, излишъка в бюджета, денонощните конграчулейшъни, които европейските лидери изпращат на премиера и …какво? Не се радвате, ли? 

Ами, не мога да ви разбера, честно.

Между другото една от синоптичките тази сутрин излезе пред камерите по клин и по супер впит потник и се питах какъв ли ефект би предизвикал някой чичо като мен, ако се изтъпани по телевизията с рунтави нозе, с размъкнати боксерки, с потник, подчертаващ мъхнатата му гръд и едро благоутробие…И ако същият този обясни, че вторник е добрият ден?

Пази Боже…по-добре синоптичка с клин и с потник, сигурно ще кажете. Аахааа, ето ви на вас двоен стандарт и дискриминация. А какво да правим ние чичовците?

Сигурно се питате от какъв зор започнах днес да размахвам темата за клинове и потници в ранни зори...абе, върнах се от кроса край плажа, излязох на терасата по клин ,по стомах и с очила за четене на носа, пък там ме видя един майстор по санирането, който се катереше по скелето на нашия блок. От моя аутфит човекът щеше да получи удар или дамлъ, както би казали с колегите си на своя майчин език. Иди че му обяснявай, че това е спортен клин, за бягане. Добре, че не бях дибидюс... с гол в ръката нож. 

А, накрая дъщеря ми, кръв от кръвта ми, ме уби с въпроса "Тате, защо си с балерински клин". Иди, че му обяснявай на детето, че е дреха за бягане, а не за пируети. 

Та, такива ми ти работи.

Хайде, нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...