различно 06 сеп. 2017 2017-09-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbkZEIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fbd4a41b5a7f6d1d795f1bc5b3e341915435d42d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_28853.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Лунен знак - Що е то? Част II

Сега да си представим, че се намираме в голяма заседателна зала. Настанили сме се в мек и удобен стол, в който буквално сме потънали.

В този миг се отваря вратата на залата и вътре влизат 12 човека, като на всеки от тях рождената му Луната е в различен зодиакален знак. 

А каква Зодия са? Кой е неговият Слънчев знак (или така наречената Зодия) това сега нас не ни интересува. Ако ще ви е по-лесно, представете си, че всички 12 човека са от една зодия. Днес ще изследваме всеки Лунен знак. 

Като продължение на предходната тема ЛУНЕН ЗНАК – ЩО Е ТО? - част I (може да прочетете ТУК) 

В астрологията Слънцето символизира съзнателните ни реакции, докато Луната символизира подсъзнателните ни реакции. За да разберем и опознаем всеки Лунен знак, трябва тези 12 човека да ги поставим в екстремна ситуация. Как ще стане това? Заседанието започва. Минава известно време и чуваме как се задейства пожарната аларма. „В сградата има ПОЖАР!” - се чуват истерични викове в коридора…

Сега вече можем да наблюдаваме внимателно как би постъпил всеки човек с Луна в конкретният зодиакален знак, когато трябва да се реагира бързо. 

Първо на очи ще ни се набият „огнените” Луни. Това са импулсивни хора, които с лекота показват емоциите си и мислите си.

Пръв ще бъде ЛУНА В ОВЕН. Този човек веднага ще се втурне храбро, без много да мисли. Ще разбие вратата, защото не може да се отвори. Той трябва да осигури път на останалите. Инстинктивните реакции в този човек са изключително бързи и нямат равни. Човекът с Луна в Овен няма търпение, той трябва да действа. Ако някой се беше изпречил на пътя между него и вратата, той щеше да реагира агресивно. Ще постъпи така, не защото е агресивен! Просто, когато попадне в ситуация, в която няма как да се действа първосигнално, ще реагира агресивно. Защото не може да стои кротко на едно място и да се прави, че не вижда или да чака. Няма време! 

Докато Луната в Овен разбива вратата, на сцената-подиум в заседателната зала се качва ЛУНА В ЛЪВ. Вземайки микрофона в ръце, той започва да успокоява останалите, показвайки на присъстващите, че знае всичко най-добре от всички (в този момент царствената натура на Лъва е неконтролируема). В желанието си да се наложи, той бързо ще ентусиазира всички присъстващи с топлината си и желанието за прогрес. Обаче в този миг ако усети и най-малкия знак на неуважение и непризнателност, ще реагира доста крайно. 

Първият, който ще подкрепи казаното, е човекът с ЛУНА В СТРЕЛЕЦ. Той веднага ще покаже оптимистичната част на ситуацията. Независимо дали е позитивна или негативна (както е в случая – има пожар в сградата). Човекът ще предпочете да не си разваля настроението, заради възникнали „дребни” проблеми. За него няма значение как изглежда ситуацията, той винаги вярва, че ще настъпят по-добри времена. Защото има инстинктивна нужда да върви напред. Това е валидно както на психологическо, така и на физическо ниво. Затова и непрекъснато е в движение .

След това ще се набият на очи Въздушните Луни. Те с лекота се включват в общуването, за да изразят себе си. Показвайки, че по-добре слушат околните, отколкото да възприемат чутото.

На разигралата се сцена пръв ще отреагира човекът с  ЛУНА В БЛИЗНАЦИ. Той веднага ще се изкаже, ще покаже какво е мнението му по въпроса, което е пълна противоположност на чутото до момента. Независимо, че никой не го е питал за това. Твърде е възможно да анализира реакциите на присъстващите, за да направи едно „професионално” заключение за това доколко го уважават или доколко присъстващите в залата взаимно се уважават.

Идва ред на човека с ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ, който допреди малко е слушала речта на човека с Лъвската луна и открито е демонстрирал пълно разбиране, съгласие и съпричастност към казаното. Ето няколко минути по-късно вече е напълно съгласен с Близнашката Луна, която е опонент на Лъвската Луна. Ще забележите, че и при втория разговор, той отново с охота се съгласява с всички доводи и аргументи на събеседника. Независимо, че те са противоположни на изказаните преди това от Лъвската Луна. 
По принцип човекът с Луна във Везни е внимателен и мил, но често е мрачен и раздразнителен. Ненавижда заповеди и чужди нареждания. Май съвсем се объркахте. Спокойно този Лунен знак е толкова противоречив, че и човекът с Луна във Везни се изумява, не само Вие.

Човекът с ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ не е способен да стои и да слуша безучастно. Той при първа възможност ще се намеси в създалата се суматоха, за да каже своята нестандартна и възможно най-радикална идея. Нещо от типа: „ Няма време да тичаме по стълбите, хайде да скачаме през прозореца”. Целта му е да види шокираните реакции на присъстващите. Водейки се от огромното си желание да извади другите от тяхната летаргия и да ги накарат да мислят по нов, различен начин.

Хората със Земните Луни стоят сдържани, те следват общите норми и притежават пълен самоконтрол в поведението и емоциите си, поради което за останалите изглеждат като роботи. Но да ги наблюдаваме и тях внимателно:

Човек с ЛУНА В ТЕЛЕЦ – по принцип това е много спокойна и целеустремена личност. В тази екстремна ситуация той много ще се притесни. Бързо ще прибере златната си автоматична писалка в скъпоструващото престижно куфарче. А за да се успокои, ще си хапне шоколадчето, което стои в джоба му за спешни случаи или закуската, която старателно си е приготвил за почивката на заседанието.

Човекът с ЛУНА В ДЕВА е изпаднал в сериозни размисли. Той все още разсъждава за времето на заседанието. Получил е комплимент и сега го анализира: „Това което каза г-н/жа Х изобщо не го мисли, каза го с цел да ми се хареса. Защото неговата крайна цел е…” или пък за получената похвала за прекрасно свършената работа, още се чуди: „Аз трябваше да се справя по-добре, а те ме похвалиха.” Щом чува суетнята около себе си, човекът с Луна в Дева бързо си изготвя план за действие и се отправя към изхода. Като изразът на лицето му ще остане спокоен. Към изхода ако някой има нужда от помощ, с удоволствие ще му помогне. Но не обича на него да му помагат. Луната в Дева не обича да се чувства задължен, предпочита да разчита само на себе си. Докато излиза от сградата, не бива да се учудваме ако чуем критични забележки, които отправя към присъстващите. Просто тази Луна в Дева вижда най-дребните недостатъци, но нямате си и идея колко е критична към себе си.

Човекът с ЛУНА В КОЗИРОГ на пръв поглед ще изглежда така, сякаш изобщо не е чул сирената и не забелязва цирка, който се разиграва в залата. Нито едно мускулче няма да трепне на лицето му. Макар на пръв поглед да изглежда, че изобщо не се страхува, всъщност ще изпитва страх. Той обаче ще държи външната изява на своите чувства под строг контрол, защото и най-малката демонстрация на чувства е признак на слабост. Никой от присъстващите няма да се досети за тяхното наличие. В същото време той бързо ще обмисли какви практически стъпки трябва да се предприемат в дадената ситуация. Как по най-бързия начин да достигне крайната цел.

Хората с Луна във Водни знаци ще са сдържани и няма да показват своите чувства. Защото тяхното скриване е форма на самозащита. Но да видим доколко ще ги скрият…

Човекът с ЛУНА В РАК – тук първосигналната реакция е защита! Ще се тръгне да се евакуира. На излизане от залата ще види човека с Луна в Телец, който притеснен си яде шоколада. Човекът с Луна в Рак ще се пошегува нещо, за да разведри обстановката. Великолепното му чувството за хумор в случая ще прикрие усещането му за опасност. Твърде е възможно по пътя към изхода бързо да смени настроението си, като започне да се оплаква или самосъжалява, разказвайки колко по-драматични ситуации са го сполетели в неговия „тежък” живот. Това също е негова инстинктивна реакция, за да се защити, дори в случая да няма нужда. Когато се сбогуват двамата, Луната в Рак ще вземе станиола от шоколада. Защо? Защото обичат да трупа предмети със сантиментална стойност.

Човекът с ЛУНА В СКОРПИОН изглежда най-спокоен от всички, но дали е така? Той още преди разиграването на екшъна е сканирал и анализирал емоциите на всички присъстващи в залата. А вече е сериозно обиден на плямпането на човека с Луна в Близнаци, изнервен е от оригиналниченето на човека с Луната във Водолей и сериозно не може да търпи демонстрациите на човека с Луната в Лъв. Докато се отправя към изхода, се старае максимално да прикрива емоциите, който бушуват вътре в него. Всяка казана дума и всяка реакция на гореспоменатите вече стоят документирани и архивирани на сигурно място в неговата памет.

За човека с ЛУНА В РИБИ трябва най-много да се притесняваме. Той до такава степен е завладян от своите емоции, че може да изгори в пожара. Докато се чуди в коя посока да тръгне. Човекът с Луна в Риби е надарен със силна емпатия – той има вродената способност да чувства емоциите на останалите. А тези емоции бързо започват да резонират с неговата същност. Ако някой е наранен, той също се чувстват наранен. Ако събеседникът му е обиден, той също се чувства така. Отношението му към околните е неосъждащо, състрадателно и изпълнено с внимание. Затова в случай на нужда другите инстинктивно търсят неговата подкрепа. 

Сега добихте представа какво показва положението на Луната във всеки зодиакален знак. Естествено несериозно е да се очаква, че с няколко изречения може да се опише всяко положение. В мрежата е пълно с информация за Лунен знак. Освен това има много книги по темата. Моята идеята беше да маркирам някои положения. Когато човек усети своята рождена Луна, той ще успее най-правилно да си я характеризира. Може би точно тогава той се намира на пътя на себеопознаването и започва да контролира своите емоции и подсъзнателните си реакции.

Щастлива и слънчева седмица ви пожелавам
Лично ваш астролог –инж. Николина Пейчева


Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...